Luxusní vůz prý patří Lucii Talmanové. Koupila ho od kamarádky, ale přes bazar.

Luxusní vůz prý patří Lucii Talmanové. Koupila ho od kamarádky, ale přes bazar. | foto: Michaela Feuereislová

Talmanová koupila volvo od Dalíkovy přítelkyně

  • 876
Malá záhada kolem velkého auta premiéra Mirka Topolánka se začíná pomalu rozkrývat. MF DNES nyní zjistila, že luxusní terénní Volvo XC 90 koupila Lucie Talmanová od Gabriely Horáčkové, přítelkyně Marka Dalíka. Informaci potvrdila i mediální zástupkyně Talmanové.

Předseda vlády v majetkových dotaznících uvedl, že nevlastní žádné soukromé auto. Přitom soukromým vozem za půldruhého milionu korun jezdil.

"To auto je Lucie Talmanové," vysvětlil v pondělí na tiskové konferenci.

A hned se ale objevil další rozpor. Proč má auto brněnskou poznávací značku, když místopředsedkyně Sněmovny celý život žije v Praze?

"Auto bylo v létě čerstvě koupené jako ojetina s brněnskou SPZ a teď už má pražskou. Je to tři roky starý automobil. Lucie si na jaře udělala řidičák a jako začátečník chtěla nějaké bezpečné auto," vysvětlila rychle Zuzana Palzer, mediální zástupkyně Talmanové.

Ačkoliv si Talmanová pořídila vůz letos v létě, premiér v něm jezdil už dávno před tím. Třeba loni v srpnu s ním byl za manželkou Pavlou na chalupě.

Další nejasnost? "Ale ne. To auto si dříve půjčovali od kamarádky Lucie Talmanové. A po čase se Lucie rozhodla auto od ní koupit. Udělaly to přes autobazar, který prohlédl technický stav vozu a některé drobnosti dal do pořádku," vysvětlila Palzer.

MF DNES nyní zjistila, že prodávající byla Gabriela Horáčková, která je partnerkou Marka Dalíka, lobbisty a Topolánkova kamaráda. "Ano, ale víc než přítelkyně Marka Dalíka je to kamarádka Lucie Talmanové," komentovala to Palzer.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video