Tajemník Václava Havla Jakub Hladík

Tajemník Václava Havla Jakub Hladík | foto: Dan Materna, MF DNES

Tajemník Hladík vyměnil Havla za finančníky z PPF

  • 2
Tajemník bývalého prezidenta Václava Havla Jakub Hladík pracuje ode dneška ve finanční skupině PPF. "Hladík bude patřit mezi nejbližší spolupracovníky Jiřího Šmejce, akcionáře PPF," potvrdil iDNES.cz ředitel marketingu a komunikace skupiny Jiří Hájek.

O novém angažmá šestatřicetiletého Hladíka dnes informovala PPF v tiskové zprávě. Bližší podrobnosti neuvedla a neupřesnil je po telefonickém dotazu ani Hájek.

Jakub Hladík pracoval po boku Václava Havla třináct let. Od roku 1996 do roku 2003 působil v odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky, poté jako vedoucí exprezidentovy kanceláře a jeho tajemník.

Havel se minulý týden k Hladíkově odchodu vyjádřil, že to pro něj je samozřejmě ztráta, ale prý „respektuje, že chce poznat jiné oblasti“. - Havlovo vyjádření najdete zde 

Hladík absolvoval fakultu mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze a evropská studia ve francouzském Štrasburku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video