Diskuze

Dezolát, chcimír, odpírač? Senátorce vadí nálepkování ve veřejném prostoru

Svoboda slova přestala být samozřejmá, na svobodu slova se začalo útočit, prohlásila senátorka Daniela Kovářová na semináři Svoboda projevu a po projevu, který se na její popud konal v Senátu. „Kolem sebe vidím tendence k omezování svobody slova, skandalizaci, nálepkování, vylučování z veřejného prostoru slovy dezolát, chcimír, odpírač,“ tvrdí Kovářová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

To je její problém.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MN

Schvalovači a bagatelizátoři agresivity Ruska objevili výborný paravan, kde se vždycky schovají: Svoboda slova! Vždycky po tom svém údajném neutralismu uhnou stranou a pokud je začnete podezírat že jim Ukrajinci nějak vadí tak jsou z nich svatí bojovníci za svobodu. Ale nějaký jasný postoj: "Rusko je agresor, Ukrajina se brání" z nich nedostanete.

Podobně jako ten slavný Pekárek: A mohu Vám odpovědět protiotázkou? Budou se všelijak ošívat a hrát si na disidenty, kteří "nejsou ovce", nepodléhají "masírce probruselských médií" a podobné kydy.

Mimochodem nálepku "ovce" vymysleli oni, bojovníci proti "nové totalitě" během kovidu.

3 0
možnosti
LH

Hezky jste si hodil všechny oponenty do jednoho pytle. Takže každý, kdo chce svobodu slova je prý proruský. Bože můj.

0 1
možnosti
JP

J51i57ř92í 48P27o82l49á13k

23. 5. 2023 19:52

Nálepky nikomu svobodu slova neberou. V tom se paní Kovářová plete. K nim se ale mohou pojit pocity, že někteří jedinci páchají svými výroky trestné činy a lidé to spojují dohromady. Řešením by bylo zrušit paragrafy, které nám omezují svobodu slova. Schvalování trestných činů, propagaci extremistické ideologie atp. Nálepkování ničemu nevadí. Svoboda slova je už teď omezena. Legislativou.

4 0
možnosti
MZ

Vážená paní senátorko, nevím jestli jste si všimla, že už nějakou dobu jsme v hybridní válce s Ruskem a už více než rok máme "ostrou" válku téměř na našich hranicích. A to znamená samozřejmě mimořádný stav.

Komu nevadilo nebo kdo snesl omezení svobody pohybu (základní ústavní právo) za Covidu, tomu nemůže vadit ani limitované omezení svobody slova ve válečné situaci (schválně nepíšu válečném stavu, v tom nejsme), pokud mu tedy jde skutečně o svobodu jako takovou, a ne třeba skrytou podporu ruského agresora.

Já to vidím jako dočasné omezení. A že se toto omezení svobody slova může protáhnout v případě protahované války Ruska proti Ukrajine? O to víc je třeba tlačit na Rusko a pomáhat ( i vojensky) Ukrajině, aby se ruští vojáci co nejdříve stáhli a válka skončila.

Btw. Velice by mne zajímalo, Jestli paní senátorka podobně vehementně protestovala proti omezení svobody pohybu ta Covidu? Covid není o nic posvátnější důvod pro omezení svobody než probíhající imperiální válka (byť zatím jen v sousedství) a potenciální hrozba i naší okupace fašistickým Ruskem.

(a to vůbec neřeším, jak proti Covidu působilo omezení svobody pohybu večer - nevšiml jsem si, že by se tolik lidí ozývalo)

6 4
možnosti
VR

Je zajímavé, že když s tím nálepkováním začal bývalý prezident Zeman a své odpůrce označil za pražskou kavárnu, tak to paní senátorce nevadilo!

2 0
možnosti
JB

J62a55n 23B98a51l48c43a93r

23. 5. 2023 18:57

Chyběl už jenom Ševčík a Zyrtec Lemplová.

8 2
možnosti
PB

Názory můžeme mít různé.. můžu mít jiný názor ,ale zareaguji slušně..

4 1
možnosti
VV

Omluva. Mělo být plus.

0 0
možnosti
OH

Nálepka je sama o sobě označující a pokud není urážlivá, tak je pro mě v pohodě. Když je někdo "Chcimír", tak to pro mě značí, že vnímá situaci na Ukrajině podobně jako Babiš, který se svým chimírovstvím proslavil. Otázka je, která nálepka je dehonestující a proč to tak někdo vnímá.

6 0
možnosti
KP

A když chcimír nálepkuje někoho pražskou kavárnou, havloidem nebo třeba ukrofašistou - to senátorce taky vadí, nebo to se může?

10 2
možnosti
LH

Je zvláštní, že hlásání svobody projevu a odmítání nálepkování vadí jen jedné z těchto 2 skupin

3 4
možnosti