Budova ministerstva dopravy v Praze

Budova ministerstva dopravy v Praze | foto: Anthony Heřmanpro iDNES.cz

Policie řeší případ prostřelených oken na ministerstvu dopravy

  • 14
Policisté vyšetřují poškození několika oken v kancelářích ministerstva dopravy v Praze. Podle mluvčího ministerstva dopravy Tomáše Lukašíka k poškození došlo střelbou malé ráže. Policie případ vyšetřuje, pachatel zatím není známý.

O víkendu dosud neznámý pachatel poškodil okenní tabulky v budově s kancelářemi. Policisté v současné době zjišťují podrobnosti.

„Můžeme potvrdit poškození okenních tabulek na straně budovy souběžné s Klimentskou ulicí. K poškození pravděpodobně došlo střelbou malé ráže v přesně nezjištěné době v průběhu uplynulého víkendu. Záležitost jsme předali Policii ČR,“ řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Lukašík.

Pachatel poškodil vnější i vnitřní okenní tabule. Následkem toho se střepy dostaly i do budovy. Škodu podle Policie utrpělo několik kanceláří ve druhém a třetím patře. Policie však nevylučuje, že by poškození mohlo být rozsáhlejší. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video