MEX: Sto korun za adrenalin

MEX: Sto korun za adrenalin | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

Sto korun za adrenalin

Praha - Pokud patříte mezi milovníky adrenalinových zážitků, můžete za ně nyní zaplatit méně než při bungee jumpingu nebo skoku padákem. Na holešovickém Výstavišti totiž začala Matějská pouť, na níž některé atrakce opravdu stojí zato. Například Katapult, jenž návštěvníky v sedačce vystřelí do výšky několika desítek metrů, stojí 200 korun. Cena dalších adrenalinových atrakcí se pohybuje od 70 do 100 korun. Rodinné útraty se tak mohou vyšplhat k několika tisícům. "Nechali jsme tu 2 000 korun, což je o 1 500 méně než před rokem. Po zkušenosti z loňska jsme se snažili atrakce obejít rychleji," říká Kateřina z Prahy, která pouť navštívila se dvěma dcerami. Na pouť Pražany vylákaly i rekordní teploty, jež včera v metropoli dosáhly 16,7 stupně. To ale zdaleka nebylo nic proti jihu Čech, kde se teplota vyšplhala nad hranici dvaceti stupňů.
Praha - Jestliže se rozhodnete strávit den na Matějské pouti, počítejte spíše s vyššími útratami. Peněženku si připravte hned před vchodem. O víkendu za vstupné zaplatíte 25 korun, od úterý do pátku o patnáct korun méně. Děti do 120 cm mají vstup zdarma. Pokud si koupíte čtyři vstupenky za dvacet pět korun, čeká vás na všech českých atrakcích desetiprocentní sleva. Za adrenalinové atrakce počítejte s útratou kolem sta korun, vláček, autíčko nebo lochneska stojí kolem 30 korun.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video