Policie rozjela rozsáhlou pátrací akci po střelci, který v Lewistonu na východě...

Policie rozjela rozsáhlou pátrací akci po střelci, který v Lewistonu na východě USA zabil nejméně 16 lidí. (26. října 2023) | foto: Profimedia.cz

STALO SE DNES: Střelec v USA zabil 18 lidí, prezident Pavel se přestěhoval

  • 0
Střelba v americkém Lewistonu ve státě Maine si vyžádala osmnáct obětí. Slovenský premiér Robert Fico odmítl zavedení dalších sankcí proti Rusku, pokud by poškodily Slovensko. Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri opět stanul před soudem. Klimatické hnutí Fridays for Future tvrdí, že západní média lidem vymývají mozek ve prospěch Izraele. Prezident Pavel s manželkou se přestěhovali do Lumbeho vily. Přinášíme přehled čtvrtečních událostí.

Střelba na několika místech amerického města Lewiston si vyžádala 18 obětí, zraněných je 13. O bilanci ve čtvrtek informovala guvernérka státu Maine Janet Millsová. Podezřelým z útoků je 40letý armádní záložník Robert Card, po kterém stále pátrají stovky policistů. Muž podle policie trpěl psychickými problémy, s nimiž se léčil.

Američan „slyšel hlasy“, postřílel dvě desítky lidí a policii stále uniká

Nový slovenský premiér Robert Fico odmítl zavedení dalších sankcí proti Rusku, pokud by poškodily Slovensko. Podle něj totiž zemi poškodila většina dosavadních sankcí. Nehodlá prý ani podporovat poskytování vojenské pomoci Ukrajině. Fico to řekl před začátkem summitu lídrů členských zemí EU.

Zastavení bojů a nulová pomoc Ukrajině, razí Fico. Kreml hned reagoval

Ve čtvrtek opět stanul před soudem bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri. Velká část přelíčení byla neveřejná kvůli výslechu znalců, odpoledne soud pokračoval videodůkazy a výslechem svědkyně, bývalé Feriho stážistky. „Když jsem ho odmítla, řekl, že už nemám chodit,“ popsala. Soud bude pokračovat příští týden.

Odmítla jsem ho, pak mi ukončil stáž. Svědkyně popsala Feriho chování

Klimatické hnutí Fridays for Future zveřejnilo příspěvek, ve kterém tvrdí, že západní média lidem vymývají mozek, aby stáli za Izraelem. Čelní představitelkou hnutí je už od počátku švédská aktivistka Greta Thunbergová, která nedávno Izraelce pobouřila fotografií, na které drží propalestinské cedule.

Západní média vymývají mozky, aby se stranilo Izraeli, tvrdí hnutí Thunbergové

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou se přestěhovali do Lumbeho vily na pražských Hradčanech. Vyplývá to ze čtvrtečního příspěvku hlavy státu na Facebooku. Dříve v televizi CNN Prima NEWS Pavel řekl, že v ní chtějí bydlet během pracovního týdne. O využití vily Pavel mluvil už po svém březnovém nástupu do funkce.

Micka se konečně přestěhovala, oznámil prezident přesun do Lumbeho vily


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video