Ruský prezident Vladimir Putin na oslavách připojení Krymu na moskevském...

Ruský prezident Vladimir Putin na oslavách připojení Krymu na moskevském stadionu (18. března 2022) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Televize přerušila Putinův projev. Netflix přidá poplatky

  • 1
Ruská televize přerušila projev Vladimira Putina na stadionu v Lužnikách. Čínský prezident vyzval k úsilí o světový mír. Mnohé východoevropské země oznámily vyhoštění části ruských diplomatů ze svého území. Společnost Netflix plánuje účtovat speciální poplatky. Německé ministerstvo hospodářství vyšetřuje firmu Bosch kvůli možnému porušení zákazu vývozu do Ruska. Přinášíme výběr pátečních událostí.

Ruská televize náhle přerušila vysílání projevu prezidenta Vladimira Putina na stadionu v moskevských Lužnikách a pokračovala ve vysílání záběrů z koncertu. Podle Kremlu se jednalo o technickou chybu.

Stadion aplaudoval Putinovi, státní televize ho utnula v půli věty

Čínský prezident Si Ťin-pching řekl Joeovi Bidenovi, že ukrajinský konflikt není v ničím zájmu. Je to něco, co nechceme vidět, uvedl. Vyzval k úsilí o světový mír.

Konflikt není v ničím zájmu, řekl Bidenovi k Ukrajině čínský prezident Si

Vícero východoevropských zemí oznámilo vyhoštění části ruských diplomatů ze svého území. Ke kroku nejprve přistoupilo Bulharsko, které ukončilo akreditaci deseti Rusům.

Východ EU spustil řetězovou reakci, vyhošťuje ruské diplomaty

Společnost Netflix oznámila, že chce omezit sdílení hesel od účtů s lidmi, kteří nesdílejí společnou domácnost. Uživatelům, kteří svá hesla nekontrolovaně sdílí mimo svou domácnost, plánuje účtovat speciální poplatky.

Netflix zavede další poplatky. Chce omezit sdílení hesel mimo domácnost

Německé ministerstvo hospodářství vyšetřuje kvůli možnému porušení zákazu vývozu do Ruska firmu Bosch. Vyvezené zboží mohlo totiž sloužit civilním i vojenským účelům.

Bosch čelí vyšetřování, jeho součástky našli v ruských vojenských vozech


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video