Samara. Pietní shromáždění za desítky mobilizovaných vojáků, kteří zahynuli při...

Samara. Pietní shromáždění za desítky mobilizovaných vojáků, kteří zahynuli při ukrajinském raketovém útoku v Makijivce (3. ledna 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Putin přiznal ztráty, pošta má podezření na zneužití SIPO

  • 2
Putinův zoufalý pokus mobilizovat. Rychlé uznání ztrát překvapilo analytiky. Pošta má podezření na zneužití SIPO u tisíců plátců. Euro zdražilo všechno, děsí se Chorvaté. Ministr řeší, jak zkrotit ceny řetězců. Jurečka jmenuje Hladíka náměstkem. Může pak vést úřad navzdory Zemanovi. Masér obvinil poslance ze znásilnění. Lže, je nemocný, brání se lidovec. Přinášíme přehled pátečních zpráv.

Překvapivě rychlé uznání vysokého počtu mrtvých ruským ministerstvem obrany po jednom z posledních ukrajinských útoků překvapilo i ruského vojenského analytika. Podle něj to ukazuje na novou strategii a sílící zoufalství Moskvy. Přiznáním obětí se Kreml snaží vyburcovat ruskou veřejnost k mobilizaci.

Putinův zoufalý pokus mobilizovat. Rychlé uznání ztrát překvapilo analytiky

Česká pošta v posledních dnech zaregistrovala podezření na podvodné zneužití služby SIPO ze strany jednoho příjemce. Dotčeno bylo asi 4 000 plátců, po kterých jedna firma požaduje zaplacení částek v řádu tisíců korun. Česká pošta na případ upozornila a doporučuje všem plátcům, aby si před úhradou zkontrolovali platební položky na platebním dokladu.

Pošta má podezření na zneužití SIPO u tisíců plátců, policie řeší první podvody

Chorvatskem po přechodu na euro hýbe vlna stížností na zdražování. Chorvaté porovnávají ceny před a po zavedení eura. Předhánějí se v předkládání důkazů, kdy si podle nich obchodníci při změně cenovek neoprávněně přilepšili. Chorvatský ministr pro hospodářství se situaci snaží řešit.

Euro zdražilo všechno, děsí se Chorvaté. Ministr řeší, jak zkrotit ceny řetězců

Petr Hladík může vést ministerstvo životního prostředí navzdory prezidentovi Miloši Zemanovi. Jako pověřený náměstek. Šéf lidovců Marian Jurečka po jednání celostátního výboru KDU-ČSL oznámil, že Hladíka v pondělí jmenuje svým náměstkem. Je připraven počkat se jmenováním ministra životního prostředí Petra Hladíka na nového prezidenta.

Jurečka jmenuje Hladíka náměstkem. Může pak vést úřad navzdory Zemanovi

Lidovecký poslanec Jiří Navrátil čelí nařčení, že znásilnil devětatřicetiletého muže. Navrátil v současné době připravuje podání trestního oznámení za křivé obvinění. Muž, který znásilnění nahlásil na policii již loni v listopadu, pracuje jako masér. Podle mluvčí lidovců Ješátkové měla strana informaci o trestním oznámení již v listopadu 2022. Tehdy policie také Navrátila kontaktovala a on jí slíbil součinnost.

Masér obvinil poslance ze znásilnění. Lže, je nemocný, brání se lidovec


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video