Petr Pavel dorazil s týmem vlakem do Ostravy, zde se setká se svými příznivci...

Petr Pavel dorazil s týmem vlakem do Ostravy, zde se setká se svými příznivci na Masarykově náměstí. (19. ledna 2023) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

STALO SE DNES: Pavel navštívil Ostravu. Schillerová omlouvala Babišovu absenci

  • 4
V Ostravě vítali prezidentského kandidáta Petra Pavla jeho příznivci. Má virózu, řekla Alena Schillerová o Andreji Babišovi, který nedorazil na hlasování o nedůvěře vládě. Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová brzy odstoupí. Zabitý ukrajinský bankéř Denys Kirejev údajně znal datum ruské invaze. Společnost Meta zvažuje změnu regulí pro nahotu od pasu nahoru. Přinášíme čtvrteční přehled zpráv.

Prezidentský kandidát Petr Pavel přijel odpoledne do Ostravy, plánuje zde dvoudenní cestu. Na nádraží ho přivítalo více než sto příznivců, odpůrci nedorazili. V 17 hodin vystoupil na mítinku na Masarykově náměstí v centru města, večer ho čeká posezení se studenty v restauraci v ostravské části Poruba. Návštěva bude pokračovat i v pátek.

V Ostravě čekalo na Pavla téměř plné Masarykovo náměstí, odpůrců bylo jen pár

Šéfka poslanců ANO Alena Schillerová vysvětlovala, proč se Andrej Babiš nezúčastnil hlasování o nedůvěře kabinetu Petra Fialy, které vláda hravě ustála. Vzhledem k náročnému programu v kampani podle Schillerové nakonec odpočíval, protože má virózu. Šéf ANO ale řekl, že už byl v pyžamu, měl v sobě tři vaječné koňaky a neměl řidiče.

Má virózu, řekla Schillerová o Babišovi. Pil jsem a neměl řidiče, prohlásil

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová oznámila, že nejpozději 7. února odstoupí z čela vlády. A nehodlá se ucházet o další mandát. Volby do parlamentu chce svolat na 14. října. „Už nastala má chvíle,“ řekla.

Novozélandská premiérka brzy odstoupí. Už nemám sílu pokračovat, řekla

Ukrajinský podnikatel Denys Kirejev, který se účastnil rusko-ukrajinských mírových hovorů a jehož loni v březnu zabili příslušníci ukrajinské tajné služby SBU, znal přesné datum ruské invaze na Ukrajinu. Úřady také varoval před útokem na Kyjev. Píše to list The Wall Street Journal (WSJ) v obsáhlém materiálu, v němž se snaží dopátrat, jestli to byl ruský špion, anebo ukrajinský hrdina.

Špion, nebo hrdina. Popravený bankéř Kirejev znal datum invaze, píše list

Facebook i Instagram by už brzy mohly změnit svou politiku týkající se cenzury snímků obnažených bradavek v postech uživatelů sociálních sítí. K revizi regulí nyní vyzvala dohledová rada společnosti Meta. Děje se tak více než deset let poté, co matky poprvé uspořádaly v sídle společnosti Facebook kojení na protest proti zákazu zobrazování prsou na sociálních sítích.

Osvoboďte bradavky. Meta zvažuje změnu regulí pro nahotu od pasu nahoru


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video