Celkový pohled na oblast zasaženou povodněmi po silných srážkách v německém...

Celkový pohled na oblast zasaženou povodněmi po silných srážkách v německém Schuldu. (15. července 2021) | foto: ČTK

STALO SE DNES: Po silných bouřkách v Německu je 58 obětí, Merkelová se setká s Bidenem

  • 14
Po silných bouřkách v Německu je podle policie už 58 obětí. Hustý déšť a bleskové povodně zaplavily řadu obcí. Počet lidí, kteří nejsou očkovaní a jsou v ohrožení je 600 tisíc. Německá kancléřka Merkelová se setká s prezidentem Joe Bidenem. Přečtěte si výběr čtvrtečních zpráv.

Bouřky v Německu si vyžádaly už 58 obětí. Zaplavené jsou řády obcí

Podle policie se pohřešuje až 70 lidí. Německá kancléřka Angela Merkelová vyjádřila soustrast pozůstalým, Česko nabízí pomoc. Šest lidí přišlo o život při záplavách v Belgii, silný déšť a povodně zasáhly i sousední Lucembursko a Nizozemsko.

Povodně v Německu mají 58 obětí, bez proudu je stále přes 160 tisíc lidí

Koalice Spolu vyzývá ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, aby představil další strategii očkování lidí, kteří by určitě měli být očkováni

Je tady 600 tisíc lidí, kteří jsou ohroženi, že skončí na jipkách,“ řekl na tiskové konferenci koalice Spolu místopředseda TOP 09 Vlastimil Válek. „Domnívám se, že nejsou proočkováni proto, že by nechtěli, ale proto, že děláme něco špatně,“ řekl Válek.

Šest set tisíc lidí je ohroženo, že skončí na jipkách, varuje Válek

Motorkář po střetnutí se s osobním autem zůstal ležet na silnici, kde mu následně nohu přejela dodávka

Řidička vozu Škoda Octavia vyjížděla z vedlejší silnice na hlavní, ale nedala motorkáři přednost. Žena se snažila odtáhnout muže mimo silnici, protože se nehýbal. To se jí však nepodařilo. Po několika minutách pravou nohu motorkáře přejelo vozidlo značky Citroën jedoucí po hlavní silnici.

Sraženého motorkáře se řidička snažila odtáhnout, další auto jej přejelo

Německá kancléřka Merkelová se setká s prezidentem Joe Bidenem

Německou kancléřku Angelu Merkelovou čeká zřejmě poslední pracovní návštěva Bílého domu, kde se setká se čtvrtým prezidentem Spojených států za dobu svého působení v čele německé vlády. Tématy jednání má být spolupráce při řešení globálních problémů.

Merkelová je na poslední návštěvě Bílého domu. Zažila čtyři prezidenty

Státní zástupce ve čtvrtek navrhl poslat do vazby tři muže obviněné z loupeže a vydírání

Trojice podle policie napadla muže a nutila ho k převodu firmy. Mezi obviněnými je podle zdrojů MF Dnes také pražský podnikatel Jan Kočka, který je spolu s dalšími lidmi stíhán za daňové úniky.

Žalobce navrhl poslat Kočku a spol. do vazby. Viní je z loupeží a vydírání


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video