Diskuze

Manželství pro všechny? Válka o něj je dohraná, věští Fialův spolupracovník

Do Prahy se po letech omezení kvůli riziku šíření covidu příští týden vrátí i duhový průvod hrdosti v rámci týdenního festivalu leseb, gayů, bisexuálů a translidí Prague Pride. Sdružení Jsme fér na něj zve fotografií s heslem „Je čas na manželství pro všechny“. Na sociálních sítích přitom pokračuje boj o návrh 54 poslanců zakotvit do Ústavy ČR manželství jen jako svazek muže a ženy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Když pominu tu úhlavní vymydlenost s ústavním zakotvením manželství jako svazku muže a ženy, která je sama o sobě protiústavní, nejbizarnějším nápadem odpůrců homosexuálních sňatků je uzákonit pro registované partnerství stejná práva i povinnosti, jaká platí v manželství, ale název ponechat.

Měli bychom tak dva právní instituty se shodným smyslem, významem i obsahem, ale s rozdílnými názvy. Geniální: tím by se naše republika konečně dostala na úroveň proslulého Kocourkova.

---

A hned na druhém místě v kategorii pavlačových blbostí je ten slabomyslný pseudoargument, že gayům přece nikdo nebrání uzavřít manželství s kýmkoliv, o koho z přirozených důvodů nemohou mít zájem: tak jakápak prý diskriminace! :-P [>-] :-P

0 2
možnosti
JV

J37a61n 14V49e92s48e20l26y

9. 8. 2022 19:34

LEŽ a zase lež. Jelínku, Jelínku.... Rv

a) "Když pominu tu úhlavní vymydlenost s ústavním zakotvením manželství jako svazku muže a ženy, která je sama o sobě protiústavní" ;-D;-D

S prominutím jste hlupák, když zase jako obvykle LŽETE o neústavnosti. Najděte rozhodnutí ÚS o neústavnosti a nebo jen třeba zavřete svou ulhanou, nevymáchanou, zamindrákovanou, homosexuální hu... ..ůstaV

Najděte si holku alespoň na neděli, jinak Vám nakonec docela vyschne mozek. Začínáte být zbytečně útočný. Slováci to v ústavě mají a nevidím, že by se tam odehrávala apokalypsa. A to si sám myslím, že dávat do ústavy takovou zřejmou definici, je zbytečné.

b) Třeba ani nebudou dva instituty se stejnými právy a různým názvem, ostatně pokud Vy pak eventuálně budete žít v Kocourkově, nikdo Vás v tom Kocourkově nedrží.

Takže místo Vaše homosexuálního ječení si v kludu zjistěte, jaké jsou zákonné podmínky pro podání žadosti/stížnosti na ÚS a svou zbytečně domnělou homosexuální diskriminaci řešte jinde než na netu. Třeba už zítra můžete na ÚS doručit svou poníženou supliku - popletený homosexuále. Vy opravdu, ale opravdu nerozhodujete, co je protiústavní, magore!

Pokud se budete furt dokola takhle rozčilovat, prdne Vám cévka a budete zbytečně zbytek života tahat i druhou nohu, popletený a ulhaný homosexuále. [>-]

2 0
možnosti
JB

J55a89n 96B15u63c15h22a95r

2. 8. 2022 9:46

Manzelstvi je snad pro vsechny, ne?

4 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že ano, už desítky let. Gayům nikdo nebrání a v moderní době ani nebránil vstoupit do manželství.

2 0
možnosti
LJ

Co má společného Průvod dekadentů s institucí manželství?

To jsou takoví ti vegetariáni, kteří si tvoří vegehamburgry, vegeřízky, vegeuzenky...

Jsou to přece vzdělaní lidé. Proč si neudělí mužomužství, ženoženství, tátotatsví, mámomaminství....?

Když si pořídím koně, nebude to osel.

Když si pořídím oslici, nebude to hřebec.

Ačkoliv se spolu mohou i množit! Ale jejich potomci už nikoliv.

1 3
možnosti
DM

To může říct Ukraincům, že válka je dohraná, je zbytečné se bránit. Argumentační zoufalost.

1 0
možnosti
MK

Ten Kolář má nakonec pravdu, institut manželství zrušit. Už ta svatba je drahá záležitost a to nemluvím o tom co obnáší rozvod. Duhové děti nám alespoň nebudou muset závidět.:-)

0 3
možnosti
JL

J95a26n 96L29u48t74i10c

1. 8. 2022 20:57

Teplousi jen otravuji,registrovane partnerstvi maji. Takhle chteli Slovaci konfederaci,take salamovou metodou. Říká se tomu podraz.

2 0
možnosti
JB

J27a34n 15B59r93o73ž

1. 8. 2022 19:11

Popírání přírodních zákonů ještě nikdy nepřineslo nic dobrého...

2 4
možnosti
LN

Manželství je přírodní zákon? Hmmm...

4 2
možnosti
JP

JESTLI SI TEN ZAKON PROTI PRIRODE CHTEJI ODHLASOVAT BASE DETI A NASI VNUCI, TAK AT SI TO ODHLASUJI !! CO TO JE ZA ARGUMENT??

0 0
možnosti
Foto

Diskuze okolo LGBT+....je jenom taková hra na demokracii (má to vypadat, že strany mají i program ;-D). Tak jako všechny jiné zákony přicházející z lůna Bruselu, i tento bude schválen, protože jiné cesty není....Fiala a jeho PĚTIKOLKA to ví. TEČKA

6 6
možnosti
JV

J87a63n 60V49e56s93e27l67y

1. 8. 2022 18:32

Je cesta prosadit tohle jako ústavní zákon. Přece jen po příkazu z Bruselu na "manželství pro všechny", musíte obecnou legislativu pod hrozbou ztráty dotací do určité doby změnit.

Pokud to máte v ústavě, taháte za delší konec provazu a tak jednoduché to Brusel nemá. Viz. příkaz k regulacím nošení zbraní v EU a nové české ústavní právo bránit se se zbraní... :-)

1 0
možnosti
MB

Manželství je složenina pro svazek muže a ženy - jiný význam to nemá a mít nesmí - bylo by to zavádějící.

Stejnopohlavní páry jsou stejně určeni k vymření - dál se "přirozeně" technicky vzato nemohou množit.

A to je i důvod proč nemají a nesmí mít děti - co si nemůžeš udělat nemůžeš mít.

Adopce, osvojení adt. je jen příležitost skompletovat rodinu o mládě, když sameček nebo samička, z páru, mají zdravotní problém. Všiměte si, že se zkoumá nejen hmotné , ale i duševní zajištění výchovy pro dítě.

Dva samečci, ani dvě samičky - nemohou "technicky"vzato splodit potomstvo.

Co si neuděláš = nemáš !!!

Vercajk by byl redy, ale v budce to hapruje.

(nejen podle přírody)

7 8
možnosti
Foto

P22a87v57e34l 39P75e96c89h

1. 8. 2022 16:14

Z těch všech hloupostí vyzvednu tu největší, ale nejčastěji opakovanou:

Opravdu myslíte, že pro "duševní zajištění výchovy pro dítě" je nejpodstatnější schopnost dítě "udělat"? Protože Vaše argumentace tak vyznívá.

7 7
možnosti