Svědek Roman Bejsta - kamarád obžalované Alice Večerkové | foto: David Najbr, iDNES.cz

VIDEA ROKU: Zuřivec, který prohnal kameramana, i vyplašený zloděj

  • 3
Soudní přelíčení nejsou vždycky jen upjatě seriózní nebo k uzívání nudná. V jednacích síních, ale i před nimi se během roku odehrají situace, které zaskočí, pobaví, zaujmou nebo se při nich zvedne hladina adrenalinu v těle.

Pernou chvilku zažil v létě u soudu kameraman iDNES.tv. Recidivistku týrající zvířata sem přišel hájit její kamarád. Při odchodu ho kamera vytočila tak, že kameramanovi sebral mikrofon a hrozil, že po něm hodí víko od koše.

Někoho přítomnost kamery rozzuří, jiného vyděsí. Jako v případě zloděje, který ukradl kasičku s penězi pro psí útulek. Když měl jít před kamerou do jednací síně, dostal strach, že ho na videu někdo pozná. 

Poměrně častou emocí u soudů bývá hněv. Herec Ondřej Vetchý se v červnu pořádně rozzlobil na právního zástupce bulvárního vydavatelství, které o něm publikovalo několik nepravdivých informací.

Občas se v jednací síni stane něco, co všechny zaskočí. V srpnu měla u soudu vypovídat dívka, kterou o rok dřív málem uškrtila agresivní žena. Pro dívku to bylo tak traumatizující, že se na začátku výpovědi v slzách zhroutila.

Nezřídka lze u soudu zaslechnout i smích. Vidět ale v jednací síni soudkyni rozesmátou od ucha k uchu, to je spíš výjimečné. Soudci se totiž snaží, aby při práci nedali najevo žádné výraznější emoce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video