Sokol na Hrad?

  • 4
Jan Sokol je nepochybně lepší kandidát, než přírodovědci, které navrhovala ČSSD před ním. I když je to taky profesor. Proč? Patřil k těm nemnoha, kdo aktivně popírali husákovskou normalizaci. Pracoval po revoluci už ve vládě.

Není to tedy politický novic a naiva. Druhá věc ovšem je, že ve vládě nepracoval příliš dobře. Jeho politické názory, narozdíl od filozofických, jsou poněkud rozplizlé.

Má-li tedy být na Hradě úctyhodná, slušná, inteligentní, poctivá a důvěryhodná osoba, pan Sokol jí bezesporu je. Jenže v takovém případě si naši socané mohli ušetřit dvě volby. Tato kritéria totiž bezpochyby splňoval i pan Pithart v prvním a paní Moserová ve druhém kole.

Socané ovšem patrně ještě třikrát nebo pětkrát svého kandidáta změní. Foldyna by určitě chtěl Šloufa, když už Zeman neprošel.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video