Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

09:22

Z jednání je omluveno několik poslanců ze stran, které chtějí hlasovat pro omezení členů vlády - Jandák či Šincl z ČSSD, Němcová z ODS. Omluvili se i ministři Mládek, Němeček a Valachová (všichni ČSSD), odpoledne také Bělobrádek (KDU-ČSL). A ve Sněmovně z pracovních důvodů chybí i ministr Babiš (ANO).

09:04

Naopak omezení podnikání ministrů považuje za správné premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Podpora návrhu se dá očekávat i od TOP 09 a KDU-ČSL.

09:01

Pro zákon týkající se omezení podnikání členů vlády se vžil název „lex Babiš“. Právě Babišovo ANO proti takovému zákonu nejhlasitěji protestuje. Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek řekl, že by zákon mohl skončit i u Ústavního soudu.

  • Premiér Bohuslav Sobotka hovoří s kolegy z ČSSD před začátkem jednání Sněmovny...
  • Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek hovoří s Františkem Laudátem (TOP 09) a...
08:59

Druhý návrh předložil Martin Plíšek z TOP 09. Podle něj by firma, v níž má člen vlády podíl alespoň 25 procent, nesměla dostávat dotace a investiční pobídky.

08:56

Poslanci se budou zabývat hned dvěma návrhy. Jeden předkládá Jan Chvojka z ČSSD, který vylučuje souběh funkce ministra a osoby ovládající obchodní korporace včetně médií.

08:55

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, vítáme vás u online přenosu z Poslanecké sněmovny, která dnes ve třetím čtení projedná zákon o střetu zájmů.