Obec Myslinka u Nýřan | foto: Obec Myslinka

Policie šetří smrt úspěšného podnikatele a starosty. Skončil v hořícím autě

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Na okraji malé vesničky Myslinka u Nýřan nedaleko Plzně stojí u lesa na 4,5 tisíce metrů čtverečních velkém pozemku honosná vila. Dům s garážemi, bazénem, velkou terasou a vlastním tenisovým kurtem. Patří zdejšímu jedenapadesátiletému starostovi Přemyslovi Holmikovi, úspěšnému podnikateli a dříve manažerovi velké stavební firmy Swietelsky. Muži, který ve středu zemřel za záhadných okolností.

Starostovo tělo nalezli policisté v hořícím automobilu na lesní cestě. Podle informací MF DNES pracují s verzí, že jde o vraždu jako vystřiženou z devadesátých let a že Holmika někdo zastřelil a automobil i s ním pak zapálil, aby zametl stopy. Policie k případu prozatím nechce říct jediné slovo.

Oheň v lese

Hořící automobil stál na lesní cestě mezi Milíkovem, Benešovicemi a Vrbicí u Stříbra na Plzeňsku, dvaadvacet kilometrů vzdušnou čarou od starostova bydliště. Když po prašné cestě do lesa přijeli hasiči, které zavolal náhodný svědek, vůz byl už shořelý a hořela okolní lesní hrabanka. „Hasili jsme hrabanku zhruba do deseti metrů kolem vozu,“ potvrdil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video