Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

OBRAZEM: Už se nestresuji. Sklidím, co politici vymyslí, říká lékařka

Na světě není nemoc, o které by se aktuálně víc psalo. Covid-19 někoho jen lízne a jiného přivede na práh smrti. A mezitím co se z pandemie stalo politikum, zdravotníci v přetížených nemocnicích jedou dál v podstatě nonstop. Toto je reportáž z jedné běžné služby v Nemocnici Slaný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidi by mnohem více soucítili se zdravotníky, kdyby neměli pocit, že oni jsou na té straně, která chce všechno zakázat. Kdyby si člověk za rozumných podmínek mohl koupit nov boty, v omezeném režimu zasportovat, tak by potom mohl řešit, že zdravotníci jsou na pokraji sil a jak jim pomoci. Třeba přímo jako dobrovolníci (by li by zájem) nebo nepřímo tím, že budu omezovat kontakty a více času trávit doma.

Pokud jsou ale lidé decimování neustálým zavíráním provozů, deprivováni izolací a kritizování za touhu normálně žít, tak velký soucit mít nebudou...

0 4
možnosti

A nebudou pak mít ani tu intenzivní péči v nemocnici.

1 0
možnosti

J78a12n 62M45a43r84e24k

17. 2. 2021 12:37

Nebyl covid. Manželka běžné 250 hodin na infekci. To byly víkendy. Telefon : prosím tě postarej se. Já fakt nemůžu domů.

2 0
možnosti

Jsou skveli a drzim jim palce. Bohuzel tahle mince ma dve strany. Jakkoli hrozne ta nemoc, vir, je, nemuzeme kvuli tomu navzdy zastavit zivot, zrusit skolstvi, zakazat dozivotne setkavani se, zlikvidovat zivot. Je potreba to vybalancovat a snazit se, aby zivot plynul dal a vazne nemocnych pribyvalo co nejmene.

2 2
možnosti

jenže pak bychom se měli všichni snažit, aby bylo možné se do normálního života co nejdřív vrátit. Velká část lidí si myslí, že se normální život vrátí tím, že budou ignorovat potřebná opatření a zruší se nouzový stav. Ale to je nesmysl, tím se žádný normální stav nevrátí, spíš oddálí.

5 2
možnosti

Cesti sibri v maximalne mire vyuzili covidove situace k totalnimu rozkradeni verejnych rozpoctu.

Nic jineho politici realne vlastne cely rok neresi nez kde a kolik co nejrychleji odklonit.

Za rok zadna prace se statistickymi daty, zadna logistika ockovani o kterem se hovori od zacatku pandemie, zadne posileni hygieny proste nic.

Jenom tunel strida tunel a nestacis cist kde kdo a kolik si uzmul.

Velkopodvodnici si mnou ruce a poctivy clovek jen v nemem uzasu zírá co se to děje.

ČR je jen stat, zrizeny k vykradani verejnych zdroju od lidí kteri plati dane.

5 0
možnosti

"z pandemie se stalo politikum"

Cim vic se do toho micha politika tim vic lidi umira. Cesko je "zarnym" prikladem. V krajinach kde se k tomu pristupuje jako k nakazlive nemoci je situace mnihem lepsi. Lidi v Cechach trpi jakousi davovou psychozou kdy zdravotni problem prorostl skrznaskrz politikou a vysledek je tristni. Jsme nejsilenejsi krajina Evropy.

4 2
možnosti

Nikoli lide. Par jedincu ve vlade a parlamentu v cele s hlavnim odklanecem. Ti meli zajistit vse potrebne, premyslet jak ochránit lidi, jak zajistit peci potrebnym. Ale Bures v tom videl jen moznost si nahrabat penize a politicke body. Prvni zvlada skvele, druhe uz snad konecne upada.

1 2
možnosti

V oblasti, kde pracuje 260000 zdravotníku tento nářek považuji za totální manažerské selhání v péči o cca 6000 pacientů na lůžku. Tak nějak nechápu tu strnulost vlády v oblasti opatření, jež trvají skoro rok a ničí ekonomiku a další oblasti života. Ať přesune lidské zdroje do akutní péče o covid pacienty. Když je u nás ve zdravotnictví zaměstnáno cca 260000 zdravotnîků. V rámci opatřenî ať ten jedinec nebo rodina, která chytla covid nosí roušku FFP2 a jsou v karanténě doma. Zdraví ať fungují normalně včetně otevření všeho. Slabí jedinci a lidé v krizové infrastruktuře ať se naočkují a je to. Tento cirkus obohacený o byznys s testy je opravdu už nechutný. Jenom za testy už stihli utratit 25 miliard, kolik by za tyto peníze bylo nových technologií do zdravotnictví? Stávající řešení nás vedou do pekla bídy a chudoby. Systém zdravotnictví je financován dle výše zaměstnanecké mzdy. Když budou nízké mzdy a nezaměstnanost, bude méně peněz ve zdravotnictví.

2 13
možnosti

Podle dat Českého statistického úřadu je v Česku 50 tisíc lékařů a přes 117 tisíc zdravotníků bez lékařského vzdělání.

A vubec, jste normalni? To tam maji jit zubari, rehabilitacni sestry, ocari, dietari, onkologove, revizni doktori atd? Jak tenhle problem souvisi s poctem lidi v zdravotnictvi? Nedal jste si ani praci vyhledat kolik lidi pracuje v ramci intenzivni pece ale kritizovani vam jde..

5 2
možnosti

A nemohli by jim pomoci z jiných oddělení? Ono to vypadá jakoby byla nemocnice v jednom velkém chaosu, ale když jsem vezl rodinného příslušníka do nemocnice, tak na neurgentním příjmu bylo na recepci 6 sester, které tam spolu vykecávaly celé dvě hodiny co jsem čekal v čekárně. Za tu dobu přišli do této části nemocnice dva lidi. Když jsem byl na pravidelné kontrole na očním, tak sestra zase říkala, že lidi přestali chodit i na pravidelné kontroly. Takže to na mě, jako externího pozorovatele, dělá dojem, že kvůli různým opatřením je přetížené pouze oddělení urgentní péče a ostatní jsou spíše v takovém pohodovějším režimu.

3 0
možnosti

Ty ostatni oddeleni musi stale fungovat dal.

Predpokladam, ze preradit nekoho na covid oddeleni je jednodussi nez ho dostat zpatky - muze tam byt rekneme nekolikadenni prodleva nez muze zpatky do "cisteho" prostredi pote co byl ten clovek vystaven viru i skrz ochranne prostredky a vakcinu. Proste nechcete roznest covid na treba onkologii.

Druhou veci je, ze nemusi byt nutne malo sester ale muze byt spise mene doktoru. A zde uz muze hrat roli specializace daneho doktora.

No a s tim souvisi to, ze vice sester nemusi nutne pomoct. Proste soupnout doktorovi na oddeleni dalsich X sester neznamena nutne, ze to neco zrychli, pouze se ta prace rozprostre mezi vice sester, takze budou mit moznost si vice odpocinout. Ale pokud pocet doktoru zustane stejny, tak to prave nemusi mit dopad.

0 1
možnosti

A Burešova parta nemehel opravdu ví, jak je motivovat

----

Zdravotníkům snížili covidový příplatek. Pacientů je příliš mnoho

Ministerstvo zdravotnictví v úhradové vyhlášce pro rok 2021 snížilo příplatek, který dostávají nemocnice za péči o nemocné s covidem-19.

Nemocnice letos přijdou o peníze za péči o pacienty s koronavirem.

Nejde přitom o zanedbatelné peníze. Za léčbu o jednoho takového pacienta, který s covidem-19 leží na jednotce intenzivní péče, dostanou o více než 133 tisíc korun za týden méně.

Jak zjistily Seznam Zprávy, změna už má také konkrétní dopady. Pražská Fakultní Thomayerova nemocnice nebo nemocnice v Jihlavě se rozhodly, že kvůli tomu sníží příplatky pro zdravotníky, kteří na covid oddělení pracují. Lékaři a zdravotní sestry tak přijdou nejspíše o tisíce korun měsíčně.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zdravotnikum-snizili-covidovy-priplatek-pacientu-je-prilis-mnoho-141841#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=gQQT1j6HiWy-202102151058&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

---

Už je líp? :-)

0 3
možnosti

Jestli někdo bere Seznam.cz jako seriózní tisk, tak to o něm mnohé vypovídá.

2 0
možnosti

Dokavaď tady budou lékaři, kteří nedodržují zákoník práce budeme mít odmítače Covidu a opatření.

Až začnou lékaři dodržovat zákoník práce, nebude mít společnost problém s navýšením mezd ve zdravotnictví a s opatřeními vlády ohledně Covidu. To samé se týká i sester a nižšího personálu.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Drsná realita. Díky za reportáž. Jen by mě zajímalo, jestli popírače covidu a opatření proti němu, donutila alespoň zamyslet se nad celou situací. Obávám se, že nikoli. Přesvědčila pouze přesvědčené. Ale i tak díky za ni. Berme tuto reportáž jako hold a uznání vysoce náročné práce zdravotníků.

24 3
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V lese shořelo porsche. Řidič pod vlivem drog zabloudil, vůz chytl od jiskry

7. května 2024  9:29

Řidič s autem Porsche Cayenne zabloudil v pondělí u Dačič na Jindřichohradecku do lesa, kde po...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Pro úřední změnu pohlaví nebude nutná operace. Ústavní soud zrušil paragrafy

7. května 2024,  aktualizováno  9:04

Ústavní soud rozhodl, že operace už nadále nebude podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko bylo...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, zabila dvacet členů Hamásu

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:29

Izraelská armáda ráno oznámila, že její jednotky operují v některých oblastech na východě Rafáhu v...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...