Výstraha platí od středečního dopoledne do pátečního večera. Ilustrační foto.

Výstraha platí od středečního dopoledne do pátečního večera. Ilustrační foto. | foto: ČTK

Sever Moravy a Slezsko zkropí silné lijáky

  • 16
Olomoucký a Moravskoslezský kraj zasáhnou silné trvalé deště. Výstraha meteorologů platí od středečního poledne do pátečního rána. Na horách může spadnout 40 až 60 milimetrů srážek.

"Naše území leží v severovýchodním až severním proudění kolem tlakové níže nad Balkánem. Ve středu bude přes střední Evropu postupovat k jihozápadu teplá fronta," upozornil meteorolog Arnošt Šír.

Podle jeho kolegy z Českého hydrometeorologického ústavu Jana Horáka vydatné srážky zasáhnou jen východ republiky. Na víkend pak předpověď slibuje teplé počasí.

"Teploty budou postupně stoupat, v pátek bychom mohli naměřit až 28 stupňů Celsia a o víkendu by rtuť teploměrů mohla dosáhnout až na třicet stupňů," doplnil.

"Přesně takhle má červenec vypadat," říká k počasí posledních dnů meteorolog Jaroslav Rosa. Předpověď však slibuje teplejší a méně deštivý srpen. - čtěte Letošní červenec je jako z učebnice

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video