Diskuze

Z Ukrajiny přicházejí i senioři či hendikepovaní. Důchodů se nedočkají

Mezi uprchlíky z Ukrajiny dorazily do Česka i tisíce seniorů nebo lidí s hendikepem vyžadujících pomoc. Protože nelze očekávat jejich zapojení na pracovní trh, je otázka, jak jejich situaci řešit. Prozatím jim pomáhají neziskové organizace. Situaci ale komplikuje třeba fakt, že řada lidí má představu „ideální uprchlice“, tedy matky se dvěma dětmi, do které tito lidé nezapadají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Nejen senioři či hendikepovaní. Přijíždějí tady na potulku i ti, kteří nikdy nepracovali a ani pracovat nechtějí. Však to známe i z našich končin. Tenhle tah se tedy Putinovi povedl.;-€

4 0
možnosti
PZ

Á, už se nám tu rozjíždí ubližené: "Já chci taky!". Styďte se, lidi!

1 2
možnosti
PN

P61e87t97r 66N87o32v64á44k

16. 4. 2022 8:30

Né směr západní ukrajina.

0 0
možnosti
TD

O těch 3,5 % se bez problémů postará, ať už přímo nebo odvody státu, ten zbytek žen a mladistvých, kteří dospějí. Tady se jen hraje na tradiční strach "když dá stát i tomu, já budu mít míň", tak to ale nefunguje.

0 0
možnosti
JP

Tak poraďte , jaké máte řešení ?posadit je na autobus směr východní Ukrajina?

0 0
možnosti
EC

Kontrolní otázka: Koho zlé Rusko spíš napadne - Česko s Fialou nebo Maďarsko s Orbánem?

0 0
možnosti
Foto

Bylo by velice smutné, kdybychom jim ještě vypláceli i důchody...

7 2
možnosti
AA

Nekterym skupinam obyvatel co se tu narodily a nikdy nepracovaly taky stat vyplaci duchody

0 1
možnosti
LJ

Já tomu prostě nějak nerozumím. každý ukrajinský papaláš je minimálně milionář s majetky v cizině a konty také.

Ukrajina je 7,5 krát větší než Česká republika. Lesy jim kůrovec nesežral, jako ty naše pod správou odborníků.

HDP mají proti nám 10 krát menší! A to jsou prý obilnice Evropy. Kdopak má zisky z prodeje obilí do Afriky? No občané zaručeně nikoliv! mají nerostné suroviny, májí moře, mají miliony nádeníků, kteří domů posílají peníze....

Kdepak je, soudruzi sociální mágové EU, problém?

Čím víc nasypete lidu Ukrajiny, tím jejich Budulínci budou budulínkovatější!

11 0
možnosti
Foto

Máte pravdu - nerozumíte tomu.

Každý "ukrajinský papaláš" nechrápe na hromadě zlatých cihel, ani nemá obrovitánská konta ve švýcarsku. Asi vás to překvapí, ale opravdu drtvá většina lidí prostě má peníze uložené ve svém majetku, ve svých firmách, ve svých pozemcích a dalších aktivech které se nalézají nečekaně na Ukrajině.

Prostě když máte firmu která něco vyrábí, tak papírově jste milionář, jenže co je vám to platné když to bohatsví vychází z toho že máte funkční firmu do které investujete a která něco produkuje (nebo spíš před válkou produkovala).

Ukrajina je samozřejmě veliká země a ano je výrazně chudší. Nicméně nebudeme tady zkoušet říkat že ukrajinská ekonomika na tom je tak jen proto že jsou tam lidi 7,5x línější než u nás. Prostě nám obrovsky pomáhá že za svého souseda máme Německo - tedy nejsilnější ekonomiku Evropy a celkově máme kolem sebe relativně bohatý země EU atd... To prostě naší ekonomice fakt citelně pomáhá.

Samozřejmě je fér říct že Ukrajina má rozhodně velké problém s korupcí, se svými Oligarchy - to je určitě pravda. Nicméně furt platí už jen tím že mají za sousedy země jako je Moldavsko, Rumunsko, Polsko, Slovensko, Bělorusko a samozřejmě Rusko tak to prostě není už taková hitparáda jako mít vedle sebe Německo s Rakouskem.

Jinak co se týče zemědělství, tak možná jste si nevšiml ale nepatří to mezi nejlukrativnější části exportní položky jakékoliv země. Samozřejmě že produkují i železo a jeho různé produkty, které od nich nakupovalo Rusko, jednoduše prostě proto že to má nejblíž.

Nicméně jeden z důvodů proč byla Ukrajina napadena je ten že na jeho území byla obejvena ložiska plynu - a hle Rusku najednou přibyl důvod proč denacifikovat Ukrajinu. Zároveň další důvod proč Rusko napadlo Ukrajinu je to že se nechtěla už jen bezvýhradně orientovat na chátrající Rusko, nýbrž se mnohem více snažila začlenit se do Evropy a především lépe fungovat s Evropským trhem.

1 5
možnosti

Hmm, a pro moji matku se stařeckou demencí v pečovateláku místo není a prý ať se postará širší rodina, o příspěvku na péči ani nemluvě 880,- Kč, jenomže ta musí vydělávat a chodit do práce! A matka si celý život platila sociální a zdravotní pojištění a teď se na ni stát úplně vykašlal! Samozřejmě, že se rodina postará jak to jen jde, i finančně, je to i morální povinnost, jen pak nemůžu ani cítit ty Jurečkovy vznešené řeči a fialkovy řeči!! A prostě Češi jsou až druzí na řadě! Haló vládo, taky jsme daňoví poplatníci!! Rv

20 2
možnosti
VV

Pane Čapku, ač chápu váš argument, tak musím konstatovat, že morální povinnost je na rodině, aby se postarala o své nejbližší a existují i placené služby,

Co se týče Ukrajinců, - v jejich botách se můžeme kdykoliv ocitnout i my a pak budeme chtít od ostatních, aby se uskrovnili a dali nám možnost žít v civilizovaných podmínkách.

Dnešní události na Ukrajině nám dávají názornou lekci.

2 7
možnosti
PA

P16e65t74r 61A93g26u27l71á27r

15. 4. 2022 20:35

Energie letí nahoru, nejsou díly pro průmysl, mezinárodní doprava je nejméně dvakrát dražší než před rokem, hrozí nedostatek jídla, inflace je alarmující a to napříč Evropou, kde budeme brát energie na podzim je ve hvězdách. A další a další problémy přichází. Jak tohle dopadne ... ?

6 0
možnosti
RM

No jedno je jisté Fialova vláda pokud vůbec to začne řešit v únoru...

3 0
možnosti