The Wall Street Journal

The Wall Street Journal | foto: Profimedia.cz

Šéfredaktorem listu The Wall Street Journal byl jmenován Thomson

Novým šéfredaktorem amerického ekonomického listu The Wall Street Journal (WSJ) jmenoval v noci na dnešek jeho vlastník Rupert Murdoch sedmačtyřicetiletého Roberta Thomsona.

Ten nahradí Marcuse Brauchliho, který minulý měsíc oznámil zhruba po roce v funkci rezignaci. - čtěte Nejvlivnější ekonomický list světa asi změní šéfredaktora

Thomsona loni australský mediální magnát uvedl v listu do funkce vydavatele.

Murdochova společnost News Corp. koupila loni za 5,6 miliardy dolarů (90 miliard Kč) firmu Dow Jones & Co, která prestižní deník vlastní. "Thomsonova vynikající kariéra finančního novináře, zahraničního korespondenta a redaktora jej dokonale vybavuje pro tuto funkci," uvedl Murdoch ve svém sdělení.

Jeho firma News Corp. se zároveň omluvila za to, že s výborem pověřeným dohledem nad redakční nezávislostí WSJ neprojednala dubnovou rezignaci Brauchliho.

Jmenování Thomsona se očekávalo a výbor ho jednohlasně schválil. Thomson byl dříve redaktorem britského listu Times of London, který patří rovněž News Corp. Také pracoval v americkém vydání listu Financial Times, vlastněného firmou Pearson. Ve WSJ bude řídit zpravodajskou sekci a dohlížet bude i na redakční provoz agentury Dow Jones Newswires.

Předpokládá se, že Thomson bude plnit Murdochův plán přinést do WSJ více politického a neekonomického zpravodajství. Nový vlastník také chce, aby se zkrátila délka příliš dlouhých materiálů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video