Unikátní známky ze sbírky Lamberta Krejčíře

Unikátní známky ze sbírky Lamberta Krejčíře

Sbírka známek po Lambertu Krejčířovi by se mohla vydražit za miliony

  • 2
Čeští filatelisté se chystají na aukci desetiletí. Na konci března se bude dražit unikát − kolekce známek po Lambertu Krejčířovi, zmizelém otci podnikatele Radovana Krejčíře. Vyvolávací cena jeho sbírky je 8,5 milionu korun, prodat by se však mohla podstatně dráž.

"Celková hodnota sbírky se nedá přesně určit, pro investora je zajímavá tak do 15 milionů, pro fanatického sběratele zřejmě i mnohem vyšší," říká zástupce dražebníka Jiří Majer ml.

Unikátní je také velikost sbírky. Tolik cenných známek najednou se prý v Česku dosud neprodávalo. "Podobně velké sbírky se obvykle rozprodávají po částech," říká František Beneš, znalec ze Svazu českých filatelistů.

Sbírka po Lambertu Krejčířovi obsahuje i několik unikátů, které by při samotném prodeji mohly přesáhnout i milionovou hodnotu. Například chybotisk 50/50 Doplatit má katalogovou hodnotu 1,5 milionu, v Česku existuje pouze v počtu 17 kusů.

Vzácný je i rohový čtyřblok 20f Magyar posta, za nějž prý Krejčíř zaplatil 1,4 milionu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video