Diskuze

Rusnok sestavuje vládu SPOZ, ministři za ně půjdou do voleb, vadí ČSSD

Jiří Rusnok ve skutečnosti sestavuje vládu Strany práv občanů Zemanovci, opřel se do nového premiéra lídr ČSSD Bohuslav Sobotka. Vytkl Rusnokovi, že chce do vlády zástupce strany, za niž nebyl zvolen ani jeden poslanec či senátor. A Sobotka vyjmenoval konkrétní příklady, kdy Rusnokem vyhlídnutí lidé budou ve volbách kandidovat za Zemanovce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J84a21n 13K90o47v20á22ř

29. 6. 2013 9:05

Sobotko, Sobotko, ty si nedáš pokoj..... tak dlouho, až to projedeš na celé čáře....

0 0
možnosti
MH

Strana mdlého rozumu,to jsou mi věci

1 0
možnosti
RB

R30a92d10e75k 96B10o35r

26. 6. 2013 16:37

Prezident nejedná v rámci svých ústavních pravomocí? Na co čeká parlament? Pokud prezident ohrožuje ústavní pořádek země, pokud jedná proti demokratickému řádu, mají možnost ho zažalovat. Proč parlament nekoná? Rovněž proti úřednické vládě mají možnost parlamentní strany se bránit. Stačí rozpustit parlament a vypsat předčasné volby. Takřka všichni se v parlamentu ozývají jedním hlasem, tedy hlasů k prosazení své vůle mají dostatek. Jenže on prezident zřejmě jedná v rámci svých ústavou zaručených pravomocí, a politici se chtějí u svých korýtek v parlamentu udržet co nejdéle. To je ten důvod proč nekonají, jak by měli, ale jen na prázdno kvičí. Protože když prasata odháníte od koryt, tak taky kvičí.

1 0
možnosti
Foto

J39a57n 43V40a36l38a61l72í77k

26. 6. 2013 16:54

Článek 62

Prezident republiky

a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi,

1 1
možnosti
MP

Komunisti z ods a top9 teď pustí k veslu komunisty z čssd a spoz a pokračujeme dále, nic se nezmění...

0 0
možnosti
MP

Levice tady jásá, jenže zapomíná, že koalice bude žít jenom z církevních restitucí deset generací, takže se zdráhájí jenom aby se neřeklo!

0 1
možnosti
KS

nevím, kdo může v téhle situaci jásat. to Zemanovo řešení je samo o sobě k ničemu.

0 0
možnosti
KS

p. Kurfuerst: Rady ani (vzájemné hospodářské) pomoci není tomu, kdo po sedmi letech diletantství, hochštaplerství členů vlády i parlamentu, hospodářského poklesu, astronomického nárůstu státního dluhu, nekonečném seriálu skandálů, porušování volebních slibů, stále volí totéž - tedy ODS a Kalouska. Pak už je úplně jedno, jestli si ten někdo hraje na neobyčejného, nebo je obyčejný, nebo běžný, nebo normální nebo černý, zelený, nebo fialový... Prostě je to nepoučitelný blb.

1 0
možnosti
PO

Já bych do toho s klidným srdcem zařadil všechny kdo sedí v parlamentu. Nová krev je riziko, ale lepší, než jistota neúspěchu.

0 0
možnosti
Foto

;-DNení sice vše "košér", ale je "našlápnuto", aby všichni, kterým jsme my, voliči umožnili, aby se ze státního přiživili a přitom nebyli prospěšní, aby nejen byli "odejiti", ale aby i jejich majetky byly prověřeny soudním procesem. Týká se to všech, napravo , nalevo i středových.  Ano, dost bylo populistických politiků, kteří svou neodborností poškodili stát a měli by nést svůj díl odpovědnosti, /zbavení majetku, získaného ze státního, či ze "kšeftíků" s funkcí spojených/ neboť za své chyby, které poškozují nás, občany, si jej nezaslouží. Více, jak 20-ti letá zkušenost ukázala, že po direktivním státním zřízení, kdy nám byla /po sametové převratě/ vnucena tzv. "západní demokracie", že tento systém "hraní si na pravici a levici" u nás v podstatě nezafungoval a proto nelze nadále experimentovat, neboť mnohým spoluobčanům již "leze tlusté do tenkého" a nebezpečně se ozývají hlasy po "starých pořádcích". Máme-li se vývojově posunout, nemůžeme se vracet !!! Chybou bylo, že nikdo nechtěl slyšet hlas zesnulého Waltra Komárka, a bezmezně se "skláníme" před EU, kde podobně i naši zástupci si hřejí "dobře zaplacenou polévku", aniž vždy důsledně.  zvažují dopady svých usnesení. Udělejme si tedy pořádek nejdříve doma a pak pomozme i pořádkům evropským, případně i jinde, budeme-li na to mít (nejen mandát, ale i možnosti finační a materiální podpory, aniž někteří naši čeští lidé budou strádat). Ano, zvolme parlament, ale zásadně z lidí, kteří již prokázali, že nastudované i získané poznatky dokáží aplikovat v praxi a mají ještě dostatek energie i duševního potenciálu (včetně jazykových znalostí) aby zvládli manažersky řídit náš státeček i byli dobrými rádci pro ostatní nejen v evropské unii. K tomu není potřeba stávajících politických stran, aby užívali státní prostředky na své hloupoučké mezistranické půtky. Chci věřit, že "Zemanovským experimentem" se vzedme i "občanská" odpovědnost a ve volbách budeme naslouch

1 0
možnosti
KS

Karel blaha: To, že je Zeman na Hradě, nevyčítejte socanům. Ti měli jiného kandidáta na prezidenta...ale když jsou lidé nepoučitelní a volí stále stejné profláknuté ksichty a "dinosaury" jako Klaus nebo Zeman, tak se nedá nic dělat...

Ve druhém kole už se všichni museli rozhodovat jen mezi Schw. a Zemanem a přece nemůžete po ČSSD chtít, aby před svými voliči podpořila ministra Nečasovy vlády a předsedu jejího velkého rivala z pravice...

1 0
možnosti
KB

K42a98r60e91l 48B15l19á56h25a

26. 6. 2013 15:15

CSSD se mohla distancovat, tato moznost tady byla. Stejne jako spousta volicu sla hodit prazdnou obalku, nebo ve druhem kole nesla k volbam vubec, protoze meli fatalni vyhrady k obema kandidatum, mohla se zachovat i CSSD. Kdyz nekdo rekne "takovy maras znovu ani nahodou" a za par dni otoci o 180 stupnu, to mluvi za vse.

0 0
možnosti
PO

Napřed měl protaženej ksicht Nečas, pak Kalousek a teď i Sobotka.

To je ale úrodička ;-D

1 0
možnosti
JT

Klub přátel Zemana,Strana přátel Zemana,vláda přátel Zemana,co bude dál?Že by republika přátel Zemana?

1 0
možnosti
KD

K25a46r14e90l 97D90l80a71s72k

26. 6. 2013 14:10

Becherovková strana přátel virózy.:-)

0 0
možnosti