Rozzuřené vosy přinesly policistovi cenu

  • 4
Policie oceňovala své nejlepší. Už podruhé ministr vnitra Stanislav Gross předal ceny nejlepším a nejchrabřejší policistům a ocenil tak jejich činy ve službě i mimo ni. Proti loňsku přibyli k vyznamenaným i vyšetřovatelé a ministr pamatoval i na policejní správy a ředitelství. Neopomněl ale, že život připravil mužům a ženám v policejní uniformě i zapeklité a nezvyklé situace a udělil poprvé i cenu Smolař roku.

Prvním policejním smolařem se stal člen Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Internetové stránky ministerstva vnitra uvádějí, že loni v srpnu našel během svého volna na silnici u Brněnské přehrady zkrvaveného mladíka. Poskytl mu první pomoc a přivolal záchranku. Nedaleko leželo mladíkovo jízdní kolo a svědkové policistovi řekli, že cyklistu srazil vůz Citroën Berlingo.

Za chvíli přijela policejní hlídka a čekalo se na dopravní policisty. "V tu chvíli spatřil, jak se nedaleko otáčí vozidlo Berlingo odpovídající popisu svědků. S jedním ze členů policejní hlídky začali podezřelé vozidlo stíhat," píše se na stránkách ministerstva.

Řidič citroënu však nereagoval na výzvy k zastavení a proto policisté auto vytlačili ze silnice. Řidič vyběhl z auta a běžel směrem k přehradě. Nezastavila ho ani hrozba střelnou zbraní. Po skoku z 15 metrů vysoké zdi, která odděluje pobřeží přehrady od komunikace, skončil v bezvědomí.

Stíhající policisté proto přivolali sanitku. Když se však lékař sklonil k uprchlíkovi, ten procitl. Napadl ho a kopl i policistu. Ten neváhal a proti prchajícímu řidiči použil hmaty, chvaty, údery a kopy a nakonec mu nasadil pouta.

Zmatek a pobíhání lidí ale probralo vosy. Hmyz se hbitě postavil na stranu uprchlíka a napadl jak policisty, tak obě posádky sanitek. Jeden lékař musela být ošetřen. Vosy zlikvidovali až přivolaní hasiči.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video