Diskuze

Vystrčil na Tchaj-wanu, to není součást české diplomacie, říká Petříček

Čínský ministr zahraničí Wang nezvykle tvrdě pohrozil předsedovi českého Senátu Miloši Vystrčilovi v souvislosti s jeho tchajwanskou cestou. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka, který se k celé situaci vyjádřil ve středečním Rozstřelu, je prohlášení „za hranou“ a taková slova do politiky nepatří. Podotkl, že cesta předsedy Senátu není součástí zahraniční politiky a sám ji nedoporučoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

"Miliardář Komárek koupil od Petrofu piana odmítnutá Čínou, dostanou je české školy"

0 0
možnosti
MH

Typický zbabělý, křivácký, bezpáteřní socan jako všichni z té jejich bandy. Vystrčil R^ Petříček Rv

1 1
možnosti
MG

Volby v Belorusku neuznavame, protoze neprobehly podle demokratickych standardu. A v komunisticke Cine probehly volby jak, ze tamni vladu uznavame?

1 1
možnosti
AN

A19l67e82š 34N77o64v84á83k

2. 9. 2020 22:39

Jak odpoví Vystrčil na dopis na podporu Juliana Assange?

1 0
možnosti
VK

Predposrany ministr zahraničí, to jsme to zpracovali

0 3
možnosti
PK

P19e32t81r 49K75r80a65l

2. 9. 2020 16:48

Mluvi jako splasene decko ktere si pritom slape na tkanicky od bot.

0 0
možnosti

Náš pan ministr zahraničí se velmi a fatálně mýlí, pokud prohlašuje, že otázka Tchaj-wanu je "vnitřní záležitostí Číny", do níž se nemáme plést. Tchaj-wan, neboli Čínská republika je zcela suverénní stát, který v žádném případě není součástí ČLR. Mimochodem, je to jeden z pěti zakládajících členů OSN. Proč byl postupně vyřazen ze všech mezinárodních organizací a marně žádá o znovuzačlenění? protože většina států světa, i těch nejmocnějších, jsou po..laní a bojí se pohněvat si čínské bolševiky a ohrozit své obchody (ostatně kdovíjaké). Je to jako by Sovětský Svaz, pardon, Putinovo Rusko, začalo prohlašovat cosi o jednom Rusku, jehož je naše republika součástí, a ostatní státy by dělaly mrtvého brouka, že je to vnitřní záležitost Ruska. (Což Putin ostatně v praxi předvádí - viz Krym, vých. Ukrajina, Moldavie, části Gruzie, Bělorusko...)

4 4
možnosti
RP

Mýlíte se Vy. Fatálně. Zkuste se dovzdělat, můžete začít s tímto "Šanghajské komuniké"

2 1
možnosti
RH

Zajimave je ze Petricek ma pravdepodobne rozdvojenou osobnost. Kdyz se mluvi o ceste Vystrcila tak je to proti oficialni zahranicni politice statu a kdyz jde o skutky a vyroky Zemana tak je to v souladu? Neni jediny duvod prerusovat obchodni styky s Cinou jsou pro nas prospesne, ale striktne oddelit obchod a politiku, jestlize na hrade a v PPF jsou ochotni pro korunu sklonit hrbet je to jejich volba, ale kdyz Cina zacne urcovat kam smi predseda senatu jak dlouho bude trvat nez to zacne Cina urcovat i beznym Cechum? Kazdopadne nezavislost Tibetu, Taiwanu a Hongkongu je pro me samozrejmost.

6 1
možnosti
MP

Proto si Anglie drží své ostrovy. Proto Katalánsko musí zůstat atd. Jo ta nezávislost.

0 2
možnosti
PB

Tak ODS má vedle Novotného dalšího šaška. Vystrčil si na Tchai wanu hraje na Kennedyho a zachraňuje svět.

3 6
možnosti

Bohužel geopolitika není divadélko pro pomatence.

2 2
možnosti
Foto

T49o74m56á84š 60V83a26l94s

2. 9. 2020 15:53

Mě by nejvíc zajímalo, co mám tato akce jako ČR přinesla a čím nám vlastně prospěla... A dámy a pánové podporovatelé této cesty, narovinu... Vysvlečte se donaha, zahoďte mobily, rozšlapejte počítače a notebooky, televize, pračky myčky, soláry, atp. a hlavně zajistěte výrobu tohoto zboží v Evropě... IQ tykve... A ještě si udělejte seznam západních firem, jejichž výroba je komplet v Číně... To vás trefí šlak... Takže asi tak... Hlavně si u toho nezašpiňte spodní prádlo zn. Xxx made in china...

3 5
možnosti

Cílem je roz...at naše vztahy s Čínou. Idelně tak, že budeme napříště s Čínou obchodovat výhradně přes Němce a přepustíme jim tak většinu zisků. Možná hraje Vystčil "užitečného idiota" v zájmu USA ? To by možná časem prozradilo jeho tajné konto.

Určitě to neprospěje našim občanům.

2 6
možnosti