Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Válku Rusko nechce. Je slabší než NATO a ví to, říká generál Řehka

Vůči manipulaci a dezinformacím je zranitelný každý člověk a každý stát. Potřebujeme umět rozlišovat, čemu věřit a čemu ne. Neříkat si, že když to bylo v televizi, musí to být pravda, říká generál Karel Řehka, zástupce velitele Mnohonárodní divize severovýchod v polském Elblagu, autor knihy Informační válka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J78a27k14u26b 96N21ě65m24e93c

26. 6. 2018 23:14

tohle je poradnej ceskej general!! [>-]

0 0
možnosti
JB

Dnes dávam do pozornosti diskutérov, prečítať si rozhovor redaktorky Mayerovej, portálu "hlavnespravy.sk", s bývalým politikom a spisovateľom Jozefom Banášom (otcom populárnej moderatorky Adely Banášovej-Vincze) pod názvom: Mnohí na Západe, sa na ľudí z Východu (teda aj na nás), stále pozerajú ako na poloopice sediace na stromoch. Či sa to niekomu pozdáva alebo nie, treba to posúdiť.

V kontexte tohoto rozhovoru si môžete vyhodnotiť, ako na nás pozerajú západní politici a čo nám to prináša.

Oplatí sa načrieť do skúsenosti politokou ostrieľaného človeka.

1 0
možnosti
VR

Tenhle nesmysl, že Rusko chce válku, živí američtí Demokraté, kteří chtějí zkompromitovat Donalda. Nemohou unést jeho úspěch a tak ho drží za koule tím, že spolupracoval ve volbách s Rusy. Donaldovi nezbývá nic jiného než tuto hru o nepřátelství Rusů hrát do druhého termímu jeho presidentsví. Pak něco uvidíte. Rusko bude náš největší spojenec EVER!!!

0 0
možnosti
JN

J24i26ř50í 93N70o66s45e13k

25. 6. 2018 17:55

že Rusko chce válku si vymysleli politici na západě, aby měli ovečky čím strašit...největší vina Ruska je, že obchoduje s vlastními zbraněmi a nekupuje od "západu"...

2 0
možnosti
AD

Válku určitě nechce ale chybí mu území které v druhé svět.válce dobyl! A o to dnes jde - postupně tato území znovu nabýt. Povedlo se to s Krymem, východní Ukrajinou, Gruzii a jsou na pořadu Protektorát Ukrajina, Bělorusko a dále Pobaltské republiky!!!

1 7
možnosti
LP

oprava - jde o území, které po první světové Rusko ztratilo a po druhé ho za velkých obětí získal SSSR ČÁSTEČNĚ zpět.

Uvědomte si, že Rusko bylo největší v půlce 19. století a od té doby se neustále zmenšuje, navíc jejich bývalé území je aktivně lákáno do NATO. To by vadilo každému.

Představte si to takto: Skotsko se může reálně za pár let odtrhnout od GB. A teď si zkuste představit, že se během následujících 10 let sblíží s Euroasijskou unií a ve Scapa Flow si Rusko pronajme námořní základnu. Myslíte si, že my všichni z NATO budeme sluníčkově mudrovat, že "je to v pořádku, vždyť jde o suverénní zemi"? To by Britové s Američany Skotům hodně rychle zatrhli!

A že je ta představa absurdní? Rusům by před dvaceti lety taky současný stav na Ukrajině připadal absurdní.

Já nechci Rusy hájit, taky se mi jejich postup nelíbí, ale proč jsme proboha tak vehementně lákali Ukrajinu do EU a NATO, když jsme dobře věděli, že východ Ukrajiny o to nestojí? A dnes o Ukrajinu nestojíme a víte proč? Bez Donbasu a Krymu je nám Ukrajina na houby, ztrácí strategický význam a tak přemýšlíme, jak se jí zbavit. Takhle to je a až si to na Ukrajině uvědomí, tak nám asi upřímně poděkují!

4 0
možnosti
DP

Zajimavy rozhovor. Diky.

2 0
možnosti
JB

Konečne sa v iDnes objavila informácia od odborníka, ktorý tvrdí, že Rusko nechce vojnu lebo je slabšie od NATO.

V súvislosti s týmto článkom dávam disktérom do pozornosti videorozhovor, s českými titulkami, ruského politologa Vladimíra Pjakina uverejnený na portály http://www.hlavnésprávy.sk, pod názvom Západ, všetky západné aliancie, nech už boli uzavreté kedykoľvek, vždy boli namierené proti Rusku.

Jednostranný pohľad vždy skresluje skutočnosť. Informačná vojna je v plnom prúde, preto je potrebné vedieť aký pohľad na tú či onú udalosť má drhá strana.

2 0
možnosti
TP

Ruske politology nečtu, ale Ruske armádní analytiky ano. A meziresortne je v jejich informacich dost podstatných rozporu. Rusko dostalo par dost podstatných kopancu, ktere ho staly poměrně dost reputace u stalych odberatelu. Rusko pro Evropu není soupeř, tedy pokud vynecháme jaderny holokaust, proto mu nezbývá než salamova metoda, kterou mimochodem umí dobře. Bohužel se dá aplikovat pouze limitne a Rusko si na ty limity uz saha. Rusky primárním soupeřem je Čína, ktera si dela naděje na sibiřske zdroje. To je pro Rusko větší výzva, se špatně fungující ekonomikou, technologickou zaostalost v elektronice a rozpočet vysavajich nakladnych projektech ze kterých se vypařili sponzoři jak pára nad hrncem. I když. ... Sojgu to muže vnímat jinak. Přeci jen jeho finanční rozpočet zatím stačil, ale beze dny fakt není.

1 0
možnosti
OJ

Pěkný rozhovor, dle mého názoru realistické zhodnocení naší současné situace, těší mne, že naše armáda dokáže mít v čele lidi s realistickým pohledem na současný svět jako Pavel, Opata či Řehka R^

2 0
možnosti
LR

L36u43d55v97í97k 96R42a63k

25. 6. 2018 9:26

Dobrý rozhovor. Přečetl jsem ho, udělal si nějaký názor, ale...není to tak dlouho co jsem četl analýzu na téměř stejné téma, kde minimálně v porovnávání sil/odhodlání/velení/ vybavení apod. bylo resumé a to též logicky vysvětlené, že Rusko versus NATO, no mírná převaha Ruska. Krom jiného, stejně jako u gen Pavla - koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Jako občan se nikdy opravdová fakta nedozvím.

1 2
možnosti
Foto

Tak nejako sa to robí. Vsugerovať, že skutoné fakty sa občan nedozvie, vyvolať tým v spoločnosti pocit, že nikomu sa nedá veriť. Urobili ste ukážku toho, o čom je rozhovor, pod ktorým diskutujeme. :-)

5 0
možnosti
LP

No konečně rozumná slova a ne propaganda. To je jasné, že Rusko nechce útočit na NATO, nejsou blázni. Je ale třeba udržovat NATO silné, aby je to někdy v budoucnu nenapadlo. Rusové rozumějí hlavně síle, co si budeme povídat. Na druhou stranu je třeba jednat s ním s respektem. Tak nějak třeba nevím, proč bychom měli od Ruska pod různými záminkami odtrhávat takové spojence, jako je Bělorusko, Arménie, Sýrie a další státy, které jsou na Rusku závislé ekonomicky a obyvatelstvo s tím v zásadě nemá problém.

Platilo to i o Ukrajině - neutralita byla dobrá pozice, jakýkoli krok na západ/východ rval zemi na kusy, bylo to jasné každému, kdo o tom něco věděl. Kdyby Ukrajina vstoupila do Euroasijské unie (a Janukovyč to v podstatě zahájil), tak by se úplně stejně vzbouřil západ a měli bychom separatisty tam.

Obdobně spousta Rusů věří, že NATO je obkličuje a chystá se je masivně bombardovat. Bylo by dobré vzájemně upustit páru, vykolíkovat si oblasti geopolitického vlivu a přestat se zbytečně přetahovat. Jinak se tyhlety chiméry na obou stranách mohou časem uskutečnit, pokud budou v čele Ruska a USA méně rozumní lidé, než jsou tam dnes (ano, může to být ještě horší, nemějme iluze).

Pan Řehka to neřekl, ale podle mě si to myslí - náš hlavní nepřítel není Rusko a ruský hlavní nepřítel není NATO. V zásadě si můžeme porozumět, máme podobnou mentalitu a sdílíme i řadu hodnot. Náš společný hlavní nepřítel je islámský terorismus a z toho je třeba vycházet. Ještě bych do budoucna viděl jedno nebezpečí, které je pro Rusko ještě větší než pro nás - až si Čína naplno uvědomí svoji sílu a začne ji chtít využívat. Takže si myslím, že je prostor se nějak dohodnout, stačí chtít.

Jen ta mnohokrát opakovaná poznámka "poprvé od druhé světové války nějaký stát odtrhl silou od jiného nějaké území" je blbost. Kosovo bylo přece odtrženo silou dřív. Takže je to podruhé, čímž to nechci zlehčovat - obojí je jasným porušením mezinárodního práva, už proto, že zde pokaždé chyběla sankce RB OSN.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...