Policisté na Opavsku vyšetřují, proč tam rotvajler pokousal pětiletého chlapce. Ilustrační foto

Policisté na Opavsku vyšetřují, proč tam rotvajler pokousal pětiletého chlapce. Ilustrační foto | foto: shutterstock.com

Rotvajler pokousal na Opavsku malého chlapce

  • 285
Pětiletý chlapec skončil v nemocnici poté, co ho v pondělí dopoledne v Budišově na Opavsku pokousal rotvajler. Pes dítěti způsobil rozsáhlá tržná zranění na hlavě a těle.

Hoch je momentálně v ostravské fakultní nemocnici. "Utrpěl vážná poranění. Jeho stav je ale stabilizovaný," řekl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný MF DNES.

Mluvčí opavské policie René Černohorský uvedl, že kriminalisté případ vyšetřují. Zatím je jisté, že pes volně pobíhal po zahradě svého majitele. Pak se dostal na sousední pozemek, kde si chlapec hrál.

Podle informací MF DNES si hoch dvacet minut před polednem hrál se sestrou na zahradě domu své babičky. Matka byla poblíž svých dětí, sbírala brokolici. V tu chvíli se na zahradu dostal rotvajler od sousedů a pětiletého chlapce napadl.

"Viděla jsem jen, jak chlapec běží a pláče, byl to hrozný pohled," líčila roztřeseným hlasem místní obyvatelka, která si nepřála být jmenována. Jak se pes do zahrady dostal, to v současnosti prošetřují policisté z obvodního oddělení ve Velké Polomi.

Podle dostupných informací se rotvajler pravděpodobně do zahrady podhrabal. Policie událost šetří jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. "Zjišťujeme, kdo má na celé nešťastné události případnou vinu," vysvětlil Černohorský.

"Jsou to velice milí, slušní lidé," poznamenala k rodině pokousaného chlapce žena, která událost viděla. Stejně charakterizovala i majitele psa.

"Otec chlapce se k tomu médiím nevyjádřil, což beru jako jisté gesto z jeho strany, a také bych k tomu nechtěl nic říkat," řekl MF DNES majitel rotvajlera. "Doposud jsem měl tři psy a žádný z nich mi nikdy ani na minutu neutekl," dodal muž.

Mluvčí nemocnice podle ČTK neupřesnil na žádost rodiny charakter chlapcova zranění ani to, zda hoch nebude mít následky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video