Řidiči ženou sypače tam, kde nejsou třeba

  • 7
Řidiči z Benešovska se naučili popohánět silničáře přes regionální rádio. Často je ale klamou a nechají vyjet sypače tam, kde nejsou třeba. Silničáři si stěžují, že tak zbytečně přicházejí o čas a peníze. Rádio si podle nich také informace od řidičů neověřuje.

"Nemohu vyjet do kopce z Votic do Miličína," stěžoval si ve středu v Rádiu Blaník řidič kamionu. Dispečer silničářů Adolf Dýcka neměl jinou možnost, než poslat na místo své lidi. "Ti mi pak oznámili, že silnice je mokrá a úplně sjízdná," konstatoval Dýcka.

Podobným způsobem zneužívají dopravní linku na rádiu i mnozí další. "Přicházíme o čas i peníze, protože musíme silnice po každé stížnosti kontrolovat. A hodně často zjišťujeme, že řidiči lhali," povzdechl si dispečer, který si myslí, že lidé často jen chtějí slyšet svůj hlas v rádiu.

"Nebo si z nás dělají legraci," poznamenal Dýcka. Tu si zřejmě udělal i muž, který před měsícem z rádia živě nabádal ostatní motoristy, aby se vyhnuli silnici první třídy kolem Votic. Že prý ji blokuje kamion. Pak se ukázalo, že kamion parkoval u krajnice.

"Řidič uvnitř zřejmě nocoval," řekl Dýcka, který se okamžitě snažil, aby se lživá informace nešířila dál.
 
Rádio: Nemůžeme nic dělat
Nechal na horké lince rádia vzkaz, ale to stejně zprávu opakovalo dál. Silničáři si tak stěžují na to, že moderátoři nijak informace od lidí neověřují.

"Hlasy řidičů máme nahrané na záznamníku a jejich telefonní číslo se zjistit nedá," vysvětlil moderátor Jiří Svoboda.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video