Reklamní figurína u přechodu pro chodce v karlovarské Sokolovské ulici nutí některé řidiče zastavit.

Reklamní figurína u přechodu pro chodce v karlovarské Sokolovské ulici nutí některé řidiče zastavit. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Řidiče v Karlových Varech mate obnažená figurína u rušné silnice

  • 41
Spoře oděná dámská figurína u přechodu pro chodce ve spodní části Sokolovské ulice v Karlových Varech mate kolem projíždějící řidiče. Často dávají plastové slečně v podvazkových punčochách přednost.

Figurína s jídelním lístkem v ruce má lákat zákazníky do nové restaurace Schizofrenie, kterou v nedalekém domě Elite otevřela extravagantní chebská podnikatelka Ivana Hyklová se svým přítelem.

Lidé, kteří jsou na figurínu zvyklí, se tím baví. Méně pochopení už pro ni mají strážníci, kteří udělili podnikatelce pokutu, svérázná kampaň ji stála 500 korun.

"Upozornili jsme ji, že se jedná o nedovolený zábor. Další den tam ale stála znovu. Majitelka si teď prý povolení vyřizuje. Pokud jí město figurínu povolí, tak určitě dál od komunikace," řekl velitel karlovarských strážníků Marcel Vlasák.

Z pokuty si podnikatelka těžkou hlavu nedělá

Podnikatelka si však z pokuty těžkou hlavu nedělá. Napadlo jí dokonce, že když nemůže mít figurínu na chodníku, zavěsí ji na strom.

"Zaráží mě, jakou tady strhla pozornost. Lidé se u ní zastavují, fotí si ji a čtou si náš jídelní lístek. Těžce ji snáší jen důchodci. Nedávno za mnou přišel pán, že ho pohoršuje," usmívala se Hyklová.

Svou sbírku figurín chce do budoucna rozšířit o dalších pět exponátů, všechny prý budou zdobit okolí restaurace.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video