Foto

Nutno připomenout, že Ukrajinci u nás nemají status uprchlíků, jen dočasnou ochranu, takže pokud EK nebude chtít, vůbec je při posuzování nemusí brát v potaz.

LV

L95e62o22š 89V40a68c47e35k

1. 5. 2024 15:04

Ukrajinští uprchlíci takový problém zase nejsou, ano je to problém s ubytováním atd atd. Ale integrační problém tam není a ani kvůli tomu se ten pakt nedělal. Dělal se proto, že západ si neví rady s africkou migrací, a dělá jim to obrovské problémy. Jenže zrovna tady vůbec nic neřeší, naopak to udělá problémy i tam, kde ještě nejsou. A jediné jak je možné to zastavit je volba protimigračních stran, ať už se nám jejich program líbí či nikoliv, tohle je prostě ta nejdůležitější věc. Kterou buď brzo vyřešíme, nebo zanikneme etnicky i kulturně.

RV

Země, stát, který neubrání, vlastní hranice, bude dobit. Tak to je v Evropě tisíce let. Jen se na to zapomnělo.

PH

Pokud vím, v Bruselu nedávno uznali, že se musíme soustředit na ochranu vnějších hranic EU. Padne-li UA, budou muset Slováci na východní hranici postavit vysokou zeď.(už tam měla dávno být).

Ale houby, stačí, aby měla zase vízovou povinnost a si lidi do Evropy nepustí, kdo by jim makal na oligarchy, ať ty či ony! A tolik na úplatky Ukrajinci nemají, protože bez úplatků se do nedostanou, ani dřív a ani v budoucnu a platit museli i když jim vstup povolila, vlastním pohraničníkům či dneska odvodovým úředníkům, doktorům za jejich "modré" knížky, atd. Takže tohle je spíš strašení a pořád bych se bál těch z Afriky a muslimských zemí!

Foto

Česká republika má nejvíc ukrajinských uprchlíků na počet obyvatel. Cca polovina uprchlíků v produktivním věku nemá stále práci, pro 28 %!! dětí 6-14 let není ani po dvou letech zajištěno základní vzdělávání, takže si nemyslím, že stát to zvládá tak na jedničku, tak to vláda neustále prezentuje.

Kolik přijmeme uprchlíků je přeci jenom naše rozhodnutí, to není tak, že se třeba milion lidí odkudkoliv rozhodne žít v Česku a my to vezmeme jako už hotovou věc. Však my ani s Ukrajinu nesousedíme. A kolik ukrajinských uprchlíků třeba přijaly USA?

PH

Jsou jasné statistické údaje, že tahle migrace se nám finančně vyplácí, jen by stát měl víc využívat vzdělání ukrajinských migrantů, jako všechno u nás je to nedotažené

JP

to jsou neskutečné výplody, že rusko se nezastaví. rusko chce donbas, luhansk a krym a neutrální ukrajinu. nikdy nebude válčit proti nato, protože to si spočítá i putin, že je to nesmysl a třetí světová. strašení lidí tím jak zobrazují rusko jako nenažraného medvěda není už ani k úsměvu, ale spíše k politování.

PC

"Neutrální" Ukrajina znamená podle Rusů vazalský stát plně podřízený Moskvě. Asi jako "neutrální" Bělorusko, přes jehož území dnes vesele napadají jiné státy a kde běloruštinu už takřka neslyšíte.

IT

Takhle jednoduché to není, Pokud padne Ukrajina, bude jaksi konec války a naše povinnost přijímat uprchlíky končí. Jižto nebudou lidé z válečné zony a budou fungovat pod Putinem.

PS

Padne-li Ukrajina, začne migrace z Evropy. Co nejdále od Ruska.

Foto

Čím více miliard posílá Fiala & spol. na Ukrajinu, tím více mladých Ukrajinců se snaží utéci za hranice Ukrajiny před stále více rozhořelým válečným požárem, do kterého vydatně přikládá miliardovými balíky na úkor českých občanů partička Fiala & spol.