Radnice ocenila mladého zachránce

Prahy 4 - Na radnici Prahy 4 vyznamenali mladého zachránce, čtrnáctiletého Františka Kopeckého, za záchranu svého jedenáctiletého souseda Marka Haffnera. Díky bleskové pomoci svého kamaráda před několika týdny Marek nepřišel o pravou ruku. Ten při honičce se sestrou rukama prosklil dveře a pořezal si tepnu, žíly a šlachy. "Běžel jsemk sousedům a otevřel mi Fanda. Běžel do koupelny pro ošatku se zdravotnickými potřebami a ránu mi stáhnul," popisuje událost Marek, který má poraněnou ruku stále ovázanou.

Jiní by možná při pohleduna množství krve omdleli nebo začali zmatkovat. František se zachoval jinak, i když se necítil nejlépe. "Jakmile jsem otevřel dveře a tam všude ta krev, tak jsem víceméně zpanikařil. První co mě potom napadlo, bylo ovázat to, jako každou jinou ránu," říká František, který se v žádném případě nepovažuje za hrdinu. Prý se kvůli samozřejmosti dělá zbytečný humbuk. Zraněného Marka potom Františkův otec převezl do nemocnice.

Od zástupců radnice dostal František hodinky a kytici květin. Protože má podle něj na Markově záchraně velký podíl i Františkova sestra, neměla by prý zůstat pozadu. Květiny tedy patří právě jí.

 

Marek Haffner (vlevo) se svým zachráncem Františkem Kopeckým, který od radnice Prahy 4 za svůj čin dostal hodinky a kytici. (1. 6. 2001)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video