Výuka na mosteckém polygonu. Ilustrační foto

Výuka na mosteckém polygonu. Ilustrační foto | foto: Martin Adamec, MAFRA

Prvních dvanáct řidičů si na mosteckém autodromu odmazává body

  • 9
Instruktoři přivítali na mosteckém autodromu první řidiče, hříšníky, kteří si ve speciálním kurzu chtějí umazat tři trestné body. Přijelo jich dvanáct, právě tolik, jaká je kapacita. Do Mostu zamířili z Ústeckého a Středočeského kraje i z Prahy.

"Všichni přihlášení dorazili, kurz je naplněn," řekl ředitel Autodromu Most Pavel Hanka. Bližší informace o účastnících ale odmítl prozradit. Novináři se nemohli ani podívat, jak výuka probíhá.

"Rozhodli jsme se, že média na kurz nepustíme. Je to v zájmu klientů, kteří si to nepřejí, a také kvůli klidu při výuce," vysvětlil Hanka. Jak byli účastníci kurzu úspěšní, bude jasné odpoledne po závěrečných testech.

. Jak se zbavit bodů

Podmínky kurzu

Cena: 8 300 korun
Místo: Autodrom Most
Kolik bodů se odmaže: Tři za rok, další čtyři se odečítají každému, kdo rok jezdí bez přestupků.
Kdo do kurzu nesmí: Řidič, který má více než deset bodů či spáchal obzvlášť vážný přestupek.

Další řidiči si přijedou do Mostu odmazat body 9. září. Mostecký polygon je zatím jediný, kde je možné podle zákona podobné kurzy pořádat. Od příštího roku ale mají fungovat i další místa.

Pro absolvování kurzu stanovilo ministerstvo dopravy několik pravidel. Především jím mohou projít jen ti, kteří mají na svém kontě maximálně deset trestných bodů. Lidé, kteří mají o jeden bod víc, mají smůlu.

Na kurz se navíc řidič může přihlásit pouze jednou za rok. Do kurzu se dostanou jen řidiči, kteří nespáchali zvlášť závažné přestupky za šest či sedm bodů. - čtěte Řidiči se mohou přihlásit na kurz, který jim umaže body

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video