V ulicích Litoměřic bylo až patnáct centimetrů vody. Ilustrační foto

V ulicích Litoměřic bylo až patnáct centimetrů vody. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Průtrž mračen zaplavila Litoměřice, bouře stále hrozí

  • 21
Hasiče v Litoměřicích a okolí zaměstnala až do noci silná průtrž mračen, která přišla s bouřkou v sobotu večer. Voda se valila ulicemi a pronikla i do desítek sklepů. Lokální bouře s množstvím vody hrozí v ČR i v neděli.

V sobotu navečer se na Litoměřice sypaly kroupy a kanalizace nestačila vodu odvádět. Místy dosahovala řeka valící se ulicemi až patnácticentimetrové výšky.

V terénu byli všichni profesionální i dobrovolní hasiči okresu, jen v Litoměřicích evidovali více než sto zatopených sklepů.

Problémy byly i v obcích kolem Roudnice nad Labem. K žádným výraznějším škodám ani zraněním ale nedošlo.

Přívaly také na Prostějovsku
Přívalové deště doprovázely večer bouřky také na Prostějovsku. Hasiči zasahovali v Prostějově, v Němčicích i ve Smržicích.

"Jde hlavně o sklepy, v Prostějově i byty. Hladiny řek se nezvedly," řekl operační důstojník prostějovských hasičů.

Meteorologové už v pátek varovali, že bouřky s přívalovými dešti se mohou na celém území Česka vyskytovat i v neděli odpoledne a večer. Ojediněle může spadnout až 50 litrů vody na metr čtvereční. - více zde

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video