Diskuze

Jsme příliš tolerantní, říká nová protidrogová koordinátorka Vedralová

Nástup nové ředitelky vládního odboru protidrogové politiky Jarmily Vedralové vyvolal vlnu kritiky, zejména od jejího předchůdce Jindřicha Vobořila, který ji označil za neschopnou. Vedralová však výtky odmítá: mít zkušenost se závislými není nutné, říká v rozhovoru a popisuje své plány do budoucna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta paní je tak hloupá!;-O Proč poslední dobou vidím najrůznějších vysokých postech neschopné ženské, nebo ženské, které dělají něco, co prostě není jejich parketa?

0 0
možnosti

J95a35n 27P95u72l57e81c

29. 8. 2018 12:06

No tak čím víc budete do dětí hustit jak moc jsou drogy špatné, tím víc jich to bude chtít zkusit. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Zakazovače jako je paní Vedralová bychom skutečně tolerovat neměli.

5 1
možnosti

J19a37n 45S51v27o81b61o63d38a

28. 8. 2018 20:56

Jsme příliš tolerantní? Naopak nejsme tolerantní vůbec.

1. Nulová tolerance alkoholu za volantem postihuje jen normální lidi, kteří si nemůžou dát to "jedno pivo k obědu," jako v drtivé většině civilizovaných zemí. Alkoholik se prostě napije a nic jako zákaz neřeší;

2. Veškerý zákaz nejen "tvrdých drog" vede akorát ke kriminalitě s tím spojené. Lidé kteří chtějí tyto "tvrdší drogy" brát, si stejně něco seženou a čím hůře dostupné to pro ně je, tím škodlivější svinstvo si aplikují (stanou se z nich trosky), respektive tím větší překážky musí překonat k jejich získání (zejména finanční) a to se většinou neobejde bez krádeží. Mnoho bohatých lidí bere "čistý matroš" a nepoznáte na nich nic, protože vedlejší účinky kvalitních drog nejsou horší, než u legálního alkoholu.

Jediný kdo na současném stavu vydělává, jsou drogové mafie.

5 1
možnosti
Foto

A co s tím chcete dělat? Rozdávat tvrdé drogy na ulici? POkusy Drop-Inu a jiných s čistými jehlami a aplikací méně škodlivých drog dopadly totálním krachem tak proč to znovu otevírat?

A že nejsme tolerantní? Jděte se podívat do pražských sadů veřejně si tam aplikují drogy a policie bez povšimnutí prochází kolem.

Nulová tolerance k alkoholu za volantem no možná to je přehnané ale proč i tak když někdo nabourá má právo nedat si udělat odběr. Soudy by na něj měly nahlížet jako na toxikovaného ale nenahlíží protože to nemá oporu v zákoně. Při odvolání vždy vyhrávají.

1 2
možnosti

Být restrikivní dokáže každý primát. Pochopit takovou zásadní věc, že restrikce v této oblasti vyvolávají jen zkázu a zlo, na to už člověk musí mít funkční mozek.

Legalize it all! ;-€R^

11 1
možnosti

Proč ne, ale následnou léčbu si bude každý závislák platit sám v plné výši, ok? Pokud neprokáže kde bere na drogy peníze, půjde automaticky na 10 let do krimu, ok?

1 5
možnosti

J34a67n 48J30e90n18i50c

28. 8. 2018 17:05

Opět definice slov.

- Kdo je drogově závislý. I ten co bere pravidelně marihuanu a pomáhá mu? Spoustě lidí pomáhá od bolesti a snášejí mnohem lépe svoji chorobu.

- Co je to droga? Alkohol? Proč potom i doktoři doporučuji jako vhodný nápoj v parném létě pivo? Že by to souviselo s jeho složením a minerály, které obsahuje?

Jinak se nemohu zbavit dojmu, že je to další Burešův kůň ale Malá, krátkodobá ministryně spravedlnosti, u které taky nevadilo, že nemá s právem až tolik zkušenosti, ale byla bezmezně loajální k Burešovi...

No jdu si dát kalíšek, ať to rozdýchám!

7 0
možnosti

Droga je třeba i heřmánek, ovšem na něm asi těžko zíkáte závislost...

0 0
možnosti

Kids, don ́t buy drugs. Become a rock star, and they will give you them for free.

7 0
možnosti

I78v89a29n 78J77i84r22e39š

28. 8. 2018 16:05

Snad se jednou společnost vzpamatuje a začne se nejnižší, nejzbytečnější a nejškodlivější formy života - narkomana zbavovat a ne se ho neustále dokola, marně a zbytečně pokoušet léčit.

1 7
možnosti

Juu, to tady bude mrtvých pivařů;-D A ještě vás opravím, nejnižší, nejzbytečnější a nejškodlivější jsou idi.oti, tak opatrně s takovými vyjádřeními, třeba by si to někdo mohl myslet o vás a chtěl by se vás zbavit;-)

8 1
možnosti

kdyz nam tyhlety svetove buzerorganizace vycitaji, ze moc pijem, jednak je treba to brat s rezervou, asi jako nam predhazuji, ze strasne diskriminujeme cikany (a pak nam kvuli nim Kanada zavede vizovou povinnost), a dale je treba se zamyslet, zdali je obcasne dobrovolne opijeni se opravdu tak zavazny problem (pricemz predpokladam, ze do nasi spotreby alkoholu se pocita i spotreba turistu, ktera v rozvaze - vypito zahranicnimi tusristy zde a vypito nasimi turisty v zahranici - bude urcite vysoce kladna).

4 0
možnosti