Diskuze

Vrah si vyráběl alibi, zabíjel pro peníze. Brutální vraždu řešilo 1. oddělení

Důmyslná vražda nevinného muže měla zakrýt zpronevěru peněz a smáznout dluhy. Oblíbený seriál České televize se rozloučil kauzou vraždy majitele autobazaru. Případy 1. oddělení skončily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po předposledním dílu jsem se malinko více bál, že v posledním díle bude případ už jen "pozadí" pro řešení osobních vztahů, nakonec se ale podařilo udržet "vedlejší příběh" opravdu jako vedlejší, což bývá pravidelně "zkázou" obdobných seriálů. Nejraději mám, když tvůrci staví na práci kriminalistů a ne na nějakém "dojemném příběhu" a neustále do děje vtahují různé soukromé problémy, i mezi "kolegy", to se Prvnímu oddělení dařilo držet na uzdě a nakonec podařilo i do konce. I když se zde volá po další sérii, půjdu "proti proudu", doufám, že tohle je opravdu konec. Budu rád, když stejná produkce udělá další takový seriál, ale byl bych mnohem raději, kdyby kdyby například navázali na Devadesátky a ještě raději, kdyby "Kongresovou" opustili zcela nebo třeba zkusili i jiný druh kriminality.

10 0
možnosti

Závěr nezávěr a spíš nepřiznaná vrátka pro případné pokračování. A to hned z několika důvodů. Bylo to hezky navržené, jen s provedením mám několik problémů a nedostavil se onen wow efekt.

Kozákova dcera se dává k policii, on jde do civilu. Takže úloha, kterou v této sérii načal Plíšek (občasný civilní konzultant) může klidně přejít na něj a s Majdou se mohou operativci potkat v terénu. Potěšilo a nabízelo se to od dialogu u fotbalu.

Hrozně se mi líbila soustava toho, kdo po kom šel. Korejs celou dobu po Kozákovi (to se nabízelo tak moc, že jsem doufal, že to bude jinak), Drápová po Kozákovi a Korejsovi, respektive jen ho využila. A mezitím Pražák s Andělem a Andělovou poskytovali materiály na odchod Drápové skrze Vránu na prezidiu. To prohlížení nábytku v autě bylo boží včetně připomenutí loajality k instituci, nikoli konkrétní osobě.

Jen si říkám, jestli to Korejsovi stálo za to. Celou dobu jakoby zlepšuje vztahy a jako operativec je fakt užitečnej, pak to takhle pro*ere. Protože na každej pád z něj zbytek party bude mít jen p*del. Kdyby to vzal po Kozákovi, vědí, že za to může. A ví to i takhle a to zůstane na svým místě. S třetím infarktem a ani ne rokem do penze.

Jedna věc mě ale hodně mrzí - že neměl větší prostor odchod ředitelky a byl to jenom takovej záblesk. Protože tohle jsem fakt, fakt chtěl vidět v plný palbě.

Samotný případ byl vlastně totožný s úplně prvním dílem první sérky a dost pomrkávalo to přátelení Pražáka se svědkem, následně podezřelým. Akorát tehdy to byl Anděl.

7 0
možnosti

Korejs byl vyšetřovatel, nikoliv operativec.

Navíc než se vrátil, padlo tam, že má rok do penze, který mu už vypršel. Tohle jim tam moc nesedělo.

Dcera Kozáka a její scény působily spíš trapně.

4 0
možnosti

No a půjdu "od začátku" koukat na Devadesátky ;-) Zlatý červený tlačítko.

2 0
možnosti

Seriál vynikající a pomsta skvělého kriminalisty i člověka pana Mareše paní Drexlerové dokonalá. :)

12 1
možnosti

Nemůžete tomu věřit doslovně, že to tak bylo.

2 0
možnosti
Foto

A víte, že to 1. oddělení je jenom televizní seriál, že je to jenom jako a není to doopravdy. Víte to, že jo?

0 21
možnosti

A on snad tvrdí někdo něco jiného?

2 0
možnosti

Takže Korejs se obloukem vrátil ke staré povaze, trochu škoda, Hanuš z něj udělal sympaťáka

6 0
možnosti
Foto

Mě se to naopak moc líbilo. Přiznám se, že jsem Korejsovi skoro uvěřil, že se srovnal a nemá ambice. To bylo za mě super naplánované. R^

7 0
možnosti

V dnešní době svým způsobem jedinečný seriál, ve kterém zcela chybí kýčovité scény, v nichž ozbrojení policisté vyrážejí pachatelovy dveře a zabraňují další vraždě deset sekund před jejím provedením.R^

19 1
možnosti

K71a94r98e42l 50K19o65r91e23c

29. 11. 2022 8:06

Škoda jen, že vyhazov paní manažerky nebylo více deailnější. Těšil jsem se na ten výraz, až jí oznámí, že má padáka...Nicméně seriál excelentní!

19 0
možnosti
Foto

Díky za skvělých 13 dílů ! ...a ..paní Drexlerova, vám tu ostudu přeji.

31 0
možnosti

Serial naprosto super, posledni epizoda excelentni.

Kolik takovych magoru, jako predstavitelka vedouci oddeleni, u PCR asi pracuje ?

Jinak po setkanich s ruznymi rediteli s MBA “titulem” musim konstatovat, ze jejich vzorec chovani i vedeni je dosti podobny, a hlavne ty tabulky v excelu, bez nich se prestane tocit zemekoule. Kolikrat uz jsem slysel: “No to ne, me to v excelu vychazi jinak”

19 0
možnosti