Kandidát na prezidenta Petr Pavel odpovídá novinářům při své předvolební cestě...

Kandidát na prezidenta Petr Pavel odpovídá novinářům při své předvolební cestě v Ostravě. (20. ledna 2023) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

Účes jako z Hollywoodu. Pavel se sestřihem inspiroval u Clooneyho

  • 122
Zvolený prezident Petr Pavel během prezidentské kampaně zaujal část voličů také svým vzhledem. Podle mnohých vypadá jako americký herec George Clooney či otec Toma Cruise. Pavel na páteční tiskové konferenci uvedl, že za jeho současnou image stojí také jeho žena Eva.

„Celý život jsem uplatňoval naprosto praktická hlediska, pokud šlo o vzhled. Stříhal jsem se mašinkou na délku jednoho centimetru a připadalo mi, že s tím vydržím celý život,“ řekl Pavel na pátečním brífinku.

Po odchodu z armády měl podle svých slov rebelskou náladu a nechal si narůst delší vlasy. To se nelíbilo jeho ženě Evě, která mu následně před návštěvou holiče poslala fotografii George Clooneyho.

Micka na Hradě snad zůstane, vídám více flanelu, říká šéfka Pavlovy kampaně

„Z toho možná vzniklo to, že jsem se chtěl stylizovat do image Clooneyho. Nebylo to tak. Možná to tak chtěla moje žena,“ uvedl Pavel. Dodal, že si nechce vybírat jednu osobnost, která se mu líbí, a pokoušet se jí napodobit.

Během prezidentské kampaně lidé na sociálních sítích Pavla přirovnávali k otci herce Toma Cruise. Objevily se také fotomontáže Pavla jako hlavního hrdiny seriálu Zaklínač či coby postavy Jamese Bonda.

Ikonickou součástí Pavlovy kampaně se stala také flanelová košile. Tu nosili jeho příznivci nejen na setkání, výrazně dominovala také v jeho volebních štábech.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video