ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Sváček, MAFRA

Policie obvinila dva členy Zemanovy ochranky, údajně kradli střelivo

  • 135
Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila ze zpronevěry dva členy policejního Útvaru pro ochranu prezidenta republiky. Příslušníci prezidentské ochranky údajně kradli střelivo a obchodovali s ním, upozornil na to web Aktuálně.cz. V případě odsouzení jim hrozí až dva roky vězení.

Obvinění potvrdil žalobce z Městského státního zastupitelství v Praze Ondřej Šťastný.

„Generální inspekce bezpečnostních sborů zahájila trestní stíhání dvou policistů - příslušníků Útvaru pro ochranu prezidenta republiky,“ řekl.

Podle serveru Aktuálně.cz jsou muži obviněni ze způsobení škody 10 000 až 50 000 korun. „Jsou podezřelí ze spáchání přečinu zpronevěry, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Trestné činnosti se měli dopouštět v rámci výkonu služby,“ doplnil Šťastný.

O zadržení dvou členů policejní ochranky kvůli podezření z majetkové trestné činnosti informoval v polovině února server Lidovky.cz. Policisté podle něj byli zadržení přímo na pracovišti.

Podle Deníku N pracovali v prezidentské ochrance jako instruktoři. Inspekci na možné nezákonné jednání bodyguardů upozornilo vedení útvaru.

Zemanova ochranka zřejmě kradla náboje. Zadrženi jsou dva její členové

Policejní Útvar pro ochranu prezidenta ČR zajišťuje bezpečnost hlavy státu. Ochranu poskytuje rovněž bývalým českým prezidentům po skončení jejich funkčního období a dalším chráněným lidem v jejich blízkosti. Příslušníci útvaru se podílejí také na ochraně Pražského hradu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video