Miloš Zeman o dovolené jako obvykle vyplul na svém gumovém člunu na hladinu...

Miloš Zeman o dovolené jako obvykle vyplul na svém gumovém člunu na hladinu rybníka v Novém Veselí na Vysočině. (6. července 2017) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Zeman stráví dovolenou v Lánech, tradičně plánuje navštívit i Vysočinu

  • 161
Prezident Miloš Zeman letos plánuje o dovolené opět navštívit Vysočinu. Část volna bude tradičně také trávit na zámku v Lánech. Volno chce čerpat během července, podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka mu do něj však budou zasahovat drobné pracovní povinnosti.

„Dovolenou má pan prezident v červenci, ovšem rozdělenou na několik menších částí,“ uvedl Ovčáček. 

V červenci má hlava státu podle něj naplánováno několik pracovních aktivit, nejbližší například v pondělí. „Dovolenou pan prezident tráví v Lánech, plánuje ale také Vysočinu. I o dovolené pan prezident vyřizuje nezbytnou administrativu,“ dodal.

Zeman na Vysočině spoluvlastní v Novém Veselí nemovitost, o které hovoří jako o chatě. Dovolenou si každoročně na Vysočině zpestřuje vyplutím na člunu na místním rybníce. Loni také navštívil pramen řeky Oslavy.

Na Vysočinu jezdí každoročně, více času ale v posledních letech tráví na zámku v Lánech. Přesný program dovolené Zemana Ovčáček nezveřejnil. Neupřesnil ani termín návštěvy Vysočiny. „Program bude odpočinkový, tedy dovolenkový,“ poznamenal mluvčí.

Prezident Miloš Zeman na rybníce (2017):

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video