Miloš Zeman o dovolené jako obvykle vyplul na svém gumovém člunu na hladinu...

Miloš Zeman o dovolené jako obvykle vyplul na svém gumovém člunu na hladinu rybníka v Novém Veselí na Vysočině. (6. července 2017) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Zeman jede příští týden na dovolenou, bude tradičně v Lánech i na Vysočině

  • 52
Prezident Miloš Zeman bude mít od příštího týdne dovolenou. Stráví ji tradičně v zámku v Lánech a na své tvrzi na Vysočině. Dovolenou má podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka hlava státu naplánovanou zhruba do konce července. Poté má v diáři další pracovní akce.

Zeman podle mluvčího zahájí dovolenou příští týden po státních svátcích 5. a 6. července. Většinu volna by měl prezident trávit na zámku v Lánech, kde ostatně bývá i během roku. Na několik dnů plánuje odjet i na Vysočinu, kde má v Novém Veselí starou tvrz. Termín pobytu na Vysočině zatím určen nebyl, uvedl Ovčáček.

Fotografie z uplynulých dovolených

Do Nového Veselí Zeman jezdí každoročně, v posledních letech však začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. 

V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období. Na zámku pobýval i během své poslední dovolené, kterou si vybral v druhé polovině prosince.

Zeman své letní dovolené většinou spojoval s návštěvou Kraje Vysočina, letos se tak nestane. Návštěvy krajů Zeman omezil po svém znovuzvolení prezidentem v roce 2018. K cestám se chce prý nyní vrátit. Server Seznamzprávy.cz uvedl, že pokud to epidemiologická situace dovolí, hodlá Zeman po prázdninách navštívit Jihočeský a Jihomoravský kraj.

Záběry z prezidentovy dovolené v roce 2015:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video