Přestup na Muzeu bude složitější

  • 4
Praha - Přestup ve stanici metra Muzeum bude od soboty komplikovanější, protože Dopravní podnik začne pracovat na výměně eskalátorů mezi nástupišti trasy A a C. Lidé, kteří budou chtít v této stanici přestoupit na jinou trasu, budou muset přestupovat oklikou a musí nejprve vyjet nahoru do společného vestibulu obou tras.

Rekonstrukce eskalátorů potrvá až do poloviny listopadu.

"V době výluky musíme vyměnit krátké šestimetrové i delší dvanáctimetrové eskalátory starší výroby a nahradit je novými," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku Zuzana Knoblochová a dodala, že firmy současně opraví i podhledy, osvětlení, informační systém i  mramorové obklady stěn. Zároveň stavebníci zabezpečí eskalátorový tunel proti prosakování spodní vody.

"Vzhledem k předpokládané složité situaci při pohybu cestujících při přestupu ve stanici metra Muzeum doporučujeme cestujícím, aby využívali pokud možno jiné spojení mimo přestupní stanici Muzeum," uvedla mluvčí dopravce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Doprava, muzeum, Praha

Video