Topolánek ostře zareagoval na kritický výpad poslance Tlustého. Zmýlil jsem se v něm, řekl.

Topolánek ostře zareagoval na kritický výpad poslance Tlustého. Zmýlil jsem se v něm, řekl. | foto: Jan Zátorský, MF DNES

Premiér vrací úder: Nepokládám Tlustého za svého poslance

  • 1094
Je to má politická chyba, že jsem Vlastimilu Tlustému důvěřoval, prohlásil po návratu z dovolené premiér Mirek Topolánek. Podle něj poslanec už dnes ODS nereprezentuje a nemůže za ni hovořit. Reagoval tak na nedělní poslancovu kritiku, podle které Topolánek táhne stranu ke dnu.

Střet mezi předsedou ODS a vlivným středočeským poslancem přerostl v otevřenou válku. Po nedělních ostrých slovech Vlastimila Tlustého zvolil stejnou rétoriku i Mirek Topolánek.

Když jsem se stal předsedou ODS, mnoho lidí mne varovalo, že mne Vlastimil Tlustý při nejbližší příležitosti zradí, zavzpomínal dnes před novináři v reakci na poslancovo vystoupení premiér.

Tehdy prý těm, kteří mu radili, že je třeba se Tlustého zbavit, nevěřil. "Byla to má politická chyba," přiznal dnes premiér.

Reagoval tak na nedělní prohlášení Vlastimila Tlustého, který Topolánka kritizoval za okolnosti jeho dovolené v Itálii i za zradu volebního programu. Tlustý se označil za původní ODS, ta současná podle něj pod vedením Topolánka opouští své dřívější principy. - čtěte Tlustý: Topolánek ukazuje společnosti vztyčený prostředník

Vlastimil Tlustý už podle Topolánka nemůže mluvit jménem ODS a brát si jejích 29 tisíc členů jako rukojmí. "Nepokládám ho v této chvíli za člověka, který hovoří za ODS. Nepovažuju ho už za svého poslance," uvedl premiér. Podobně komentoval v neděli Tlustého slova šéf občanskodemokratických poslanců Petr Tluchoř: "Tlustý fakticky opustil ODS," prohlásil.

Topolánek se zároveň podivil nad tím, jak velký prostor média Tlustému dávají. "Nepřeju si, abyste dále prezentovali Tlustého jako představitele ODS," vyzval novináře.

Neznamená to však, že by Tlustý přestal být členem poslaneckého klubu, dodal.

Kdo svými výroky a chováním víc poškozuje ODS?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 14. června 2008. Anketa je uzavřena.

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek 9584

Vlastimil Tlustý
Vlastimil Tlustý 1794


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video