Podvodníci ošidili už stovky lidí, kteří sháněli vstupenky na MS v hokeji. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jeden za šestku, dva za desítku, říká u vstupu do metra Českomoravská v Praze u areny zhruba čtyřicetiletý Petr. Kšeftuje s lístky, které skoupil na hokejové MS. Právě nabízí vstupenky na vyprodaný zápas Česko–Finsko, který začne za dvě hodiny. A nakonec prodá. Jistotu, že jsou lístky pravé, nemáte. A na místě to nezjistíte. Podobným překupníkům už naletěly stovky lidí.

Petr pořídil každou vstupenku – soudě podle ceny na nich uvedené – za 2 390 korun. Systém je jednoduchý: zaplatíš – riskuješ. Protože jde jen o vytištěné vstupenky bez jakýchkoliv ochranných prvků, které dorazily kupujícímu do e-mailu, není jistota, že jednu a tu samou vstupenku Petr neprodal už několikrát jiným lidem. A ani není jistota, že je to originální vstupenka a QR kód na ní bude fungovat.

Od pátku, kdy mistrovství začalo, už policii nahlásilo podvod se vstupenkami 250 lidí. Škoda jde do statisíců, ve skutečnosti ale bude podvedených fanoušků mnohem více. Většina lidí, když zjistí, že mají neplatné vstupenky, naštvaně od vstupu odchází a s policií případ neřeší.

„Je to každého byznys. Jestli chceš, tak ber, jestli ne, tak ne. Mně je to fuk. Někdo to koupí,“ ušklíbne se prodejce Petr a jen prstem poklepe na desky s logem jedné české banky, v nichž lístky má.

Zábavné jsou příběhy, jak prodejci k lístkům přišli a proč je prodávají. Někteří vyprávějí, že nemohou jít kvůli nemoci, že manželka kvůli práci zápas nestíhá nebo že vstupenky vyhráli, ale nejsou až tak velcí fanoušci.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video