Lidé v rouškách využili teplého nedělního počasí a vyrazili pražských Riegrových sadů. (5. dubna 2020) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

S letními teplotami do Velikonočního pondělí, pak se ochladí a bude sněžit

  • 30
Až letní teploty přes 20 stupňů v Česku vydrží až do Velikonočního pondělí. Hned v úterý se ale výrazně ochladí a díky studenému vzduchu se znovu objeví sněhové přeháňky. Pozvolna oteplovat se pak zase začne až v druhé polovině příštího týdne, uvedli v předpovědi meteorologové z ČHMÚ.

„Ve středu vystoupaly teploty nejvýš ve středních a jižních Čechách a to až na 23 stupňů Celsia. I dnes (čtvrtek) budou odpolední teploty dosahovat podobných hodnot. V pátek se mírně ochladí, ale v neděli už bude zase až 22 stupňů,“ uvedla meteoroložka Marie Odstrčilová z ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude jasno, během dne od severozápadu polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupí na 19 až 23 stupňů Celsia, v 1 000 metrech na horách bude kolem 14 stupňů.

V noci na pátek meteorologové očekávají oblačnou až polojasnou oblohu, zpočátku se ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejnižší teploty se budou v noci pohybovat mezi 8 a 4 stupni Celsia, na severu budou až 2 stupně.

V pátek během dne bude převážně polojasno. Maximální teploty budou mezi 15 až 19 stupni Celsia, na severu a severovýchodě republiky bude kolem 14 stupňů.

V sobotu bude na většině území polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 stupňů Celsia. Místy se mohou objevit přízemní mrazíky. Během dne se teploty budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni, na severu a severovýchodě země bude kolem 15 stupňů.

S Velikonocemi přijdou až letní teploty. Pršet bude v dubnu jen poskrovnu

V neděli bude skoro jasno až polojasno, od západu začne postupně přibývat oblačnosti a k večeru se na západě ojediněle objeví přeháňky. Teploty klesnou v noci na 6 až 2 stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18 až 22 stupňů.

V pondělí meteorologové předpokládají oblačno až zataženo, během dne se od severozápadu postupně na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 1 000 metrů, později nad 400 metrů, budou srážky sněhové. Ojediněle se vyskytnou i bouřky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí od 9 do 5 stupňů. Během dne pak bude v maximech 14 až 18 stupňů, na jihovýchodě až 21 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Bude skoro jasno až polojasno, na východě zpočátku oblačno a místy se objeví přeháňky, které budou většinou sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -4 stupně Celsia, koncem období bude v noci mezi 5 až 0. Během dne bude maximálně 8 až 12 stupňů, postupně se však začne oteplovat a bude 15 až 19 stupňů.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video