(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: David Peltán, MAFRA

Po chladném víkendu se obloha vyjasní. Vrátí se dvacítky

  • 43
Po velmi studeném víkendu nás čeká pozvolné oteplování, které vyvrcholí na Velký pátek, kdy meteorologové očekávají, že teploty v odpoledních hodinách vystoupají až na 20 °C. V první polovině týdne nás čekají studená rána s teplotami často pod bodem mrazu.

„Rána budou studená, přes den se oteplí. Teploty se budou zprvu pohybovat okolo 15 stupňů, v průběhu týdne místy přesáhnou dvacet. Nejteplejším dnem týdne bude Velký pátek. Na horách očekáváme teplotu lehce nad nulou,“ sdělil iDNES.cz meteorolog Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu. „V průběhu týdne neočekáváme téměř žádné srážky ,“ dodal.

V pondělí očekáváme polojasno až jasno. Nejvyšší teploty dosáhnou 11 až 15 °C, v 1000 m na horách bude kolem 3 °C, na Šumavě až 7 °C.

V noci na úterý meteorologové předpovídají jasno. Teploty klesnou k 0 až -4 °C.

V úterý bude taktéž jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší teploty vystoupí na 12 až 16 °C. 

Ve středu předpovídáme jasno, od severovýchodu bude oblačnosti přibývat. Nejnižší noční teploty +2 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C.

Čtvrtek meteorologové očekávají bez mráčku, přechodně se však může oblačnost vyskytnout na celém území republiky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C.

Na Velký pátek bude obloha jasná. Nejnižší noční teploty poklesnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá až jasno, postupně při zvětšené oblačnosti místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video