Požár se podařilo rychle uhasit. Hustý dým ale zamořil celou budovu.

Požár se podařilo rychle uhasit. Hustý dým ale zamořil celou budovu. | foto: iDNES.cz

Požár ve Vysočanech vyhnal obyvatele domu na ulici

  • 4
K požáru tří popelnic v průchodu obytného domu ve Vysočanech vyjížděli před 20. hodinou pražští hasiči, záchranáři i policisté. Dým vykouřil dům, zranilo se sedm lidí. Pět osob záchranáři evakuovali a čtrnáct dalších včetně čtyř dětí vyvedli v záchranných maskách, informoval mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Hlášení o kouři v domě v Nemocniční ulici dostali hasiči v 19:45. Na místo vyslali dva hasičské vozy. "Hořely tři popelnice, protože byla zavřená vrata, vykouřily obytný dům," upřesnil iDNES.cz Vít Pernica s tím, že se oheň naštěstí nerozšířil.

Příčiny vzniku požáru zatím nejsou známy. Podle Pernici ale mohly popelnice vzplát buď kvůli vyhozeným nedopalkům nebo je mohl někdo zapálit.

Na místo vyjeli i pražští policisté. Jejich mluvčí Tomáš Hulan rovněž nevyloučil, že popelnice mohli zapálit vandalové. "Událost proto nyní vyšetřují kriminalisté třetího policejního obvodu," informoval.

Záchranná služba na místo vyslala tři posádky, z toho jednu s lékařem. "Kvůli dýchacím potížím skončilo sedm obyvatel domu v péči přivolaných zdravotníků a následně v nemocnici," dodal Hulan.

Škoda zatím nebyla vyčíslena, podle mluvčího hasičů ale nebude vysoká.

Nemocniční ulice, Praha - Vysočany

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video