Zákaz zavedla poslanecká komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Zákaz zavedla poslanecká komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny. | foto: Michal Šula, MF DNES

Poslanci zakázali focení prázdných lavic, nechtějí vypadat jako lenoši

  • 109
Fotografy i televizní štáby čeká v Poslanecké sněmovně další omezení. Po zákazu vstupu do kuloárů a restauračních zařízení nemohou ani pořizovat fotografie a záběry prázdného sálu. Poslanci se totiž bojí, že by záběry na opuštěné lavice mohly vzbuzovat dojem poslanecké lenosti a nicnedělání.

O přestávkách v jednání Sněmovny nesmíte pořizovat záběry jednacího sálu z novinářské galerie, mohli si dnes přečíst fotografové, kteří tak až doposud klidně činili.

Nový zákaz potvrdil tiskový odbor Kanceláře Poslanecké sněmovny, který jej také zavedl, prozradil jeho pracovník Roman Žamboch.

Důvodem podle něj bylo to, že média v některých případech pořizují záběry prázdného sálu o přestávkách v jednání a vydávají je za záběry práce poslanců. Žamboch ale připustil, že toto opatření může být dočasné.

Už od března nesmějí kamery do předsálí jednacího sálu. Tento zákaz zavedla poslanecká komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny, kde sedí poslanci ODS a ČSSD. Její předseda Lubomír Suk z ODS dnes na dotaz ČTK řekl, že o novém opatření není informován a z komise nevzešlo. - 

čtěte Poslanci vykázali kamery z kuloárů
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video