Diskuze

Zpackaná provokace. Detektivové podle soudů nezvládají práci s agenty

Detektivové podle soudů nezvládají delikátní části případů. Ilustrují to dva mediálně velmi sledované případy, ve kterých policisté překročili roli „pozorovatelů“ a vstupovali do děje natolik, že soud obžalované nakonec osvobodil. O situaci píše středeční deník MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V34a76š55e77k 45Ř95í62h55a

31. 1. 2018 14:07

Jediné co bych dodal ÚOOZ a Šlachta dále není třeba nic vysvětlovat.;-D;-D;-D;-D;-D

Snad jen že může být rád že je zastrčen u celníků. A to chtěl dělat policejního prezidenta. Doufejme, že se to nestane.

1 1
možnosti

soudce si prostě vždy vymyslí nějakou formulaci, kterou si zdůvodní, proč je něco špatně či ne a to vždy dle zadání..a to je problém.......to je jedna varianta..ta druhá je snad ještě horší.a to že jistá část našich soudců je tak tupá, že skutečně právu a spravedlnosti absolutně nerozumí...........a teď babo raď, co je horší..........tupý hlupák nebo uplacená bestie........?????

jestliže je totiž detektiv včleněn do nějakého gangu, musí se nutně chovat jako člen toho gangu....nemůže stát stranou, protože by si toho členové gangu všimli a pojali by podezření.......proto také mafie obvykle chytne nějakého policajta a tomu, koho podezřívá, že je také policajt, nařídí tohoto policajte zastřelit.........a pak se uvidí........

jestliže naši soudci toto nejsou schopni ve svých mozcích realizovat....pak máme obrovský problém.....ten který jsem popsal na začátku............

je ovšem také pravda, že v takovýchto článcích se nikdy neobjeví celá pravda a všechna fakta...takže je můj názor na věc dán jen těmito zveřejněnými fakty..a mými osobními zkušenostmi....

2 4
možnosti

M10a83r72t75i64n 56K23y43p22r

31. 1. 2018 13:19

A co doporučíte soudci když se detektiv stane iniciátorem akcí toho gangu a bez jeho iniciativy by se nic nestalo?

0 1
možnosti

P68e45t58r 30K98ř47í91ž

31. 1. 2018 12:59

Takze kdyby nekoho navedli treba k vrazde tak se vlastne nic nestalo, protoze on by to prece jinak neudelal.

0 2
možnosti

To je zajímavá otázka. Řekněme, že by si policie přes svého agenta objednala u někoho vraždu, agent by dodal zálohu, vražednou zbraň a pokud by budoucí vrah váhal, tak i motivaci a podporu při pokusu o vraždu...

Rádoby vrah by byl na poslední chvíli zastaven policií. A měl by jít na dlouhá léta do vězení. A policie by si měla připsat zásluhy a agent by měl být odměněn?

Hloupé na tom je, že s dostatečnou přesvědčivostí, podporou a nabídkou odměny, byste k pokusu o vraždu zlákal v ČR tisíce lidí. Takových, kteří by jinak nikdy vraždit nešli.

A další nepříjemnost je, že takové jednání by z policie vlastně dělalo organizátora toho pokusu o vraždu.

1 0
možnosti

J48a18n 50N89ě10m70e48c

31. 1. 2018 12:43

Blažek měl také své informátory ;-D

3 0
možnosti

Policie v Česku pracuje metodou nechat vyhnít. Tedy od nahlášení trestního činu, přijedou vyšetřovatelé a něco i někdy dělají, zcela určitě vystaví protokol a po měsíci přijde poškozenému dopis, že záležitost se odkládá. Alespoň se mnou to policie udělala ve 100 % případů. A to jsou ještě drzí a dokonce někdy prohlásí, že si to poškozený udělal sám.

7 0
možnosti

A kteri agenti vyprovokovali vydani tohoto clanku? A stalo se v teto zemi v poslednich 80 letech vubec neco, co nevyprovokovali agenti?

6 4
možnosti

Pan Zifčák říká, že určitě ;-D[>-]

0 0
možnosti

Když něco neumíme, necháme se vyškolit někde, kde s tím mají dlouhé zkušenosti a umí to. Ale kdepak - my jsme chytří policisté, my si poradíme sami, vždyť to přece známe z filmů...

4 1
možnosti

Hoši děkujeme. Kolik dostanou odškodnění kamarádi informátora, kteří byli nezákonně trestně stíháni? Vlastně na tom díky tuposti policie informátor a jeho kamarádi vydělali. Přitom povodit si policisty věřím nebylo moc složité.

Navíc pokud by se policie věnovala druhé části příběhu pana informátora (miliony z Blanky), tak by možná mohla i něco vypátrat. Jenže, když přijdou k Blažkům a řeknou mu: "Nemáte doma pár set milionů?", tak se pán asi dobrovolně nepřizná.

0 1
možnosti

Asi by stálo za to je monitorovat a zatknout až po loupeži s těma penězma :-) To už by měl Blažek horší :-) Teda jestli by neřekl, že to našel po svém otci :-)

4 0
možnosti

J61a26n 71P47u87l12e65c

31. 1. 2018 11:32

Tak hlavně by za to někdo měl nést odpovědnost, minimálně u těch bláznivých anarchistů to vypadalo tak, že je policajti chtěli z něčeho obvinit za každou cenu. Možná aby mohli zdůvodnit svoji práci, možná je za tím něco jiného, to nedokážu posoudit, ale soudy i to odškodnění šlo z našich peněz.

7 1
možnosti