Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Policie obvinila taxikářku a jejího přítele, kteří napadli a okradli zákazníka

  • 9
Pražští policisté zadrželi taxikářku a jejího přítele, kteří podle nich v polovině května surově zbili a okradli zákazníka. Obvinili je z loupeže. Protože muži způsobili těžkou újmu na zdraví, hrozí jim v případě odsouzení až dvanáct let vězení.

Taxikářka vezla třicetiletého muže v noci 13. května z centra Prahy do ulice Jana Želivského. Za jízdu požadovala 130 korun, zákazník jí však zaplatil pouze 90, zbytek jí prý chtěl doplatit. "Když si prohledával kapsy, žena ho začala fyzicky napadat údery do obličeje," uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Muž se snažil dovolat na tísňovou policejní linku, taxikářka mu však podle policie sebrala mobilní telefon a odvezla ho před dům svého přítele, majitele licence k provozování taxislužby.

"Přítel, pravděpodobně předem podrobně informován, už čekal před domem s teleskopickým obuškem," sdělila Ježková. Zákazníka prý vytáhl z vozu a opakovaně ho mlátil. Způsobil mu zranění, která si vyžádala několikatýdenní léčení. Muž se ženou pak podle policie nechali zákazníka ležet bez pomoci na chodníku a ukradli mu mobilní telefon.

Policisté už údajné pachatele zadrželi, pomohl jim popis podoby taxikářky. Při domovní prohlídce nalezli odcizený mobilní telefon i teleskopický obušek. Oba obvinění se k činu přiznali.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video