Identikit pachatele, který znásilnil šestnáctiletou dívku 30. června 2009

Identikit pachatele, který znásilnil šestnáctiletou dívku 30. června 2009 | foto: Policie ČR

Policie hledá muže, který brutálně napadl a znásilnil šestnáctiletou dívku

  • 10
Pražská policie pátrá po muži, který znásilnil na sídlišti Lhotka šestnáctiletou dívku. Pachateli je asi pětatřicet let a má zanedbaný zevnějšek, může to být bezdomovec. Podle vyšetřovatelů je tento případ podobný incidentu z loňského dubna.

Neznámý pachatel znásilnil dívku v úterý kolem dvaadvacáté hodiny u dětského hřiště poblíž ulice Seidlova v pražské části Lhotka.

"Útočník dívku nejprve brutálně napadl a poté znásilnil," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Zmizel neznámo kam, dívka se ve velmi špatném psychickém stavu snažila co nejdříve dostat domů, případ oznámili její rodiče.

Pátrání zatím nepřineslo výsledek, policie se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Výzvu směřuje zejména na ty obyvatele, kteří se v osudnou dobu pohybovali v okolí ulic Imrychova, Seidlova, Zárubova a kolem obchodního domu OBI na ulici Lhotecká.

"Jakékoli informace k osobě pachatele nebo k události lze sdělit na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu," apeluje Hulan.

Identikit pachatele, který v dubnu 2008 osahával dívkuPodle vyšetřovatelů by znásilnění mohlo mít souvislost s podobným případem z loňského dubna. Neznámý pachatel tehdy osahával v ulici Baarova na chodbě domu dívku.

"Svého cíle tedy nedosáhl, nicméně na základě výpovědi poškozené vytvořili kriminalisté také identikit, který je nápadně podobný, dá se říci takřka totožný s podobiznou pachatele ze shora popsaného případu z 30. června," dodal mluvčí.

Popis pachatele z 30.6.2009

Stáří - cca 35 let
Postava - 175 cm vysoký, silnější postava s mírně vypouklým břichem.
Obličej a hlava - světlé pleti, oholen, delší černá bradka, hnědé kudrnaté vlasy v culíku, hnědé oči, husté černé spojené obočí, jizva pod pravým okem - zhojená
Oblečení - černé kalhoty, černá mikina s kapucí
Zanedbaný zevnějšek, zapáchal, hluboký hlas, hovoří česky bez přízvuku

Mapa- Praha

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video