Ilustrační snímek | foto: David Peltán, MAFRA

Česko zažije tropický týden. Objeví se ale i bouřky doprovázené kroupami

  • 25
Tento týden budou v Česku panovat letní teploty, které se udrží i přes víkend. Nejvyšší teploty meteorologové očekávají v úterý, kdy má rtuť teploměru vystoupat až ke čtyřiatřiceti stupňům Celsia. Už v úterý ale mohou přijít bouřky doprovázené silným větrem, deštěm a kroupami.

„V pondělí bude na většině území letní den s nejvyššími teplotami od 25 do 29 °C. V úterý půjde už o tropický den s intervalem maximálních teplot 30 až 34 °C,“ okomentoval počasí nejbližších dnů meteorolog z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Štefan Handžák. 

Handžák ale upozorňuje také na možný výskyt silných bouřek, a to především v úterý večer a v noci na středu. Bouřky mohou být i silné, doprovázené zejména nárazy větru, kroupami a přívalovými srážkami.

Více na Počasí iDNES.cz

V pondělí bude polojasno až skoro jasno, během dne až oblačno a na severu a severovýchodě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 25 až 29 °C, v 1 000 m na horách kolem 20 °C. 

V noci na úterý meteorologové očekávají polojasno až skoro jasno. Nejnižší teploty 17 až 13 °C. V úterý přes den bude jasno až polojasno, k večeru od jihozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty 30 až 34 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, v jihovýchodní polovině území zpočátku až zataženo s deštěm, ojediněle i bouřkami. Později od severozápadu další ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C.

Meteorologické sucho

Meteorologické sucho, 28. týden 2020. Více informací na idnes.cz/sucho.

Předpověď na čtvrtek slibuje skoro jasno až polojasno, přes den přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

V pátek ČHMÚ předpovídá jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí ukazuje jasno až polojasno, postupně většinou oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, postupně 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 31 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video