ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Dovolenkové počasí bude panovat do konce týdne, pak přijde ochlazení

  • 14
Teploty kolem třicítky a jasná obloha budou v Česku pokračovat až do konce týdne. V neděli ale začne od západu přicházet studená fronta s oblačností, přinést může také srážky. Začátkem následujícího týdne teploty klesnou na 24°C, jen aby pár dní na to, nejspíš příští čtvrtek, mohly opět vyšplhat ke třicítkám.

Čtvrtek bude jasný, zřídka, hlavně na severu země, polojasný. Teploměry naměří mezi 26 a 30°C. Pršet pravděpodobně nebude. Noc na pátek nabídne příjemných 10 až 14 °C.

Teplé počasí u nás vydrží i na poslední pracovní den, pátek bude ještě o něco teplejší než čtvrtek, teploty dosáhnou až na 31 stupňů. Místy se ale obloha může zatáhnout.

Více na Počasí iDNES.cz

Nejteplejší z nadcházejících dnů bude se svými 28 až 32°C sobota, západ Čech k večeru zahalí mraky. Deště se opět nedočkáme.

V neděli dorazí na naše území studená fronta, během dne se ovšem teploty ještě udrží kolem 30 stupňů. Fronta bude postupovat od západu a přinese s sebou ochlazení, ale i bouřky a přeháňky. Na východu země můžeme očekávat, že jasno a vysoké teploty vydrží až do večera.

Od pondělí se na teploměrech objeví nanejvýš 26°C, na většině území můžeme čekat déšť a přeháňky. Noční teploty klesnou k 12 stupňům. 

Výraznější oteplení můžeme čekat opět ve čtvrtek. „V tomto období se i přechodně ochladí, nicméně od poloviny týdne se vzduch opět začne prohřívat a dostaneme se tak na hodnoty, na které jsme zvyklí v současnosti, a které odpovídají dlouhodobému normálu, to znamená denní maxima kolem 27°C,“ říká Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video