(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Meteorologové na Moravě a ve Slezsku v pátek naměřili 18 teplotních rekordů

  • 10
Na osmnácti stanicích, které měří teplotu přes třicet let, v pátek padly nebo byly vyrovnány teplotní rekordy. Nejvyšší teplotu meteorologové naměřili na stanici Lučina na Frýdecko-Místecku, kde bylo 21,2 stupně Celsia.

O překonání teplotních rekordů v pátek informovali meteorologové na svém webu. Rekord padl například na stanici Opava-Otice, kde rtuť teploměru vystoupala na 20,1 stupně. Dosavadní maximum z roku 1968 činilo rovných 19 stupňů.

V Čechách v pátek panovaly mnohem nižší teploty než v moravských krajích, většinou se pohybovaly mezi deseti a 15 stupni.

V sobotu předpověď očekává zataženou oblohu na celém území republiky a občasné mrholení. O víkendu i začátkem nadcházejícího pracovního týdne nicméně vydrží nadále nadprůměrné teploty, místy mohou šplhat k 18 stupňům Celsia.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video